- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Porównywarka ubezpieczeń. Nowa usługa od Orange.
@ketrasaArturnapisał(-a)Ja korzystam z usług swojego lokalnego ubezpieczyciela, już od wielu lat.
No właśnie ja też. Mam takiego swojego pana agenta, u którego od lat ubezpieczam samochód. Raz, że w kategoriach relacji ceny do jakości nigdy nie udało mi się znaleźć on-line lepszej oferty niż to, co on mi proponuje (a szukałem).
Dwa, że jak się do niego zgłaszam, to on mi szczegółowo pokazuje, jakie ma dla mnie propozycje. "Ubezpieczenie A jest wychodzi o 150 zł taniej, ale w ubezpieczeniu B ma pan w razie awarii holowanie do 500 km, a w A - tylko 200; a C jest jeszcze trochę droższe, ale za to obejmuje dodatkowo X, Y i Z."
I to są INFORMACJE, na podstawie których mogę się zdecydować, co wybieram…
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja się zniecheciłem do lokalnego agenta, po tym jak w formularzu po prostu wpisał bzdury, żeby tylko było taniej. Wpisał, że auto będzie garażowane i że jestem rolnikiem. Było taniej i na szczęście nie musiałem korzystać z ubezpieczenia ,ale spokojnie mogłoby to być uznane za oszustwo. Oczywiście nawet nie zapytał mnie, czy mam garaż , rolnikiem nie byłem... Zorientowałem się dopiero po jakimś czasie, jak pan agent wrobił mnie. Ktoś powie, mogłeś przeczytać, co podpisuje... Mogłem ale za mną kolejka na 4 osoby, a że kupiłem stacjonarnie to nie miałem prawa od odstąpienia od umowy. Kupując on-line, mam czas na przeczytanie umowy. Nikt mi nie patrzy na ręce i mam pewność, ze dane są zgodne z prawdą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z całym szczcunkemiem ale agent też wprawzadza gdzieś nasze dane. Z tym że to robi na pałę i ma w poważaniu wycieki. Są patologie , że agenci robią scan dowodów.. także ten argument jest dla mnie nieobowiązujący.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cóż: jeden lubi organy, drugi organiścinę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szanowi, moją intencją nie było dywagowanie, czy lepiej u agenta, czy on-line. Oczywiście w obu przypadkach może być różnie - i oczywiście jedni wolą tak, inni tak.
Moje pytanie dotyczyło jedynie tego, czy "porównywarka" Orange jest rzeczywiście porównywarką (pozwala PORÓWNAĆ różne opcje przed podjęciem decyzji - także, co uważam za istotne, decyzji o KONTAKCIE i przekazaniu swojego numeru czy adresu e-mail).
Tylko o to pytałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Janhalb Jasne ale dopóki ktoś nie sprawdzi to się nie dowiemy . To raczej jest dość luźny temat. Myślę, że takie rozwinięcie tematu może po prostu komuś pomóc w wyborze agenta ubezpieczeniowego. My się tak " spieramy", ale wyszła z tego dość merytoryczna dyskusja.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)@Janhalb Jasne ale dopóki ktoś nie sprawdzi to się nie dowiemy (…)
Jasne - ale ja właśnie dlatego o to pytam, że może ktoś już to sprawdził. Bo z mojej strony to po prostu tak wygląda, że jeśli to rzeczywiście jest "porównywarka", to może z niej kiedyś skorzystam - ale nie chcę zaczynać i poświęcać kwadransa na wypełnianie formularza tylko po to, żeby na końcu usłyszeć "…daj nam kontakt, to pogadamy" 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Janhalbnapisał(-a)...
Moje pytanie dotyczyło jedynie tego, czy "porównywarka" Orange jest rzeczywiście porównywarką (pozwala PORÓWNAĆ różne opcje przed podjęciem decyzji - także, co uważam za istotne, decyzji o KONTAKCIE i przekazaniu swojego numeru czy adresu e-mail).
...
Przeklikałem się do końca i nie jest to to o co Ci chodzi.
Na koniec wyświetla listę ofert z cenami, ale nie umożliwia sprawdzenia skąd różnice w cenie się wzięły czy jakie dodatkowe czynniki uwzględniono. Natomiast jeśli chcesz, możesz całość zamknąć online, wybór oferty, wygenerowanie polisy i płatność są obsługiwane wprost, bez kontaktu telefonicznego. Ale na każdym etapie bije też po oczach link do tegoż kontaktu, więc jeśli chcesz się dopytać to łapiesz ten kontakt - ale jest to kontakt z agentem (wynajętym do tego przez Orange jak rozumiem), a nie z ubezpieczycielem (oczywiście).
BTW: drogie jakieś te oferty. Moja agentka znalazła o połowę tańszą. Ale może coś źle wpisałem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Za dużo klikania ;__;
Preferuję takie porównywarki gdzie wystarczy podać numer rejestracyjny.