- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Porównanie oferty z konkurencją
Netia i Vectra. Z tym, że Vectra tylko w paru miastach ma FTTH. Więc nie wiem co chcesz porównywać. Penetracja Netii jest niska.
Zaraz napiszesz, że ważny jest szybki internet. Bo jest. Klienta nie interesuje technologia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dla mnie może być nawet VDSL; Ważne, żeby usługa była dobra jakościowo. Wszyscy wymienieni dostawcy mają lepszy routing od Orange. Netia ma małą penetrację? Nie zgadzam się z Tobą. Każdy ma swoje zdanie.
Ta dyskusja nie ma sensu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na FTTH ma małą bo dla Netii to ciągle ułamek sieci. We wszystkich technologiach we wszystkich markach - ma względnie wysoką. Ale coś innego napisałeś.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja bym może nie pisał w stosunku FTTH, a internecie w opcji powyżej 100Mb/s, wtedy VDSl i ADSL odpada, a zostaje jeszcze kablówka DOCSIS i GFAST.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim
Moim zdaniem nie masz racji.
Swego czasu grałem bardzo dużo online i FTTH Orange działa wg mnie najlepiej.
Multimedia - pingi dobre i stabilne ale prędkość wysyłania (łącze 60/3) to był żart.
UPC - prędkość tragedia. Wg umowy miało być chyba 120 Mbit/s, a było czasami 10-20 Mbit/s. Do tego pingi niestabilne. UPC twierdziło, że u nich super, a technik kazał restartować router. U znajomych osiedle obok to samo i tak jak ja zrezygnowali z UPC.
Orange Światłowód - prędkość zawsze działa na max - speedtesty, Steam, Origin Battlenet, a pingi niskie i stabilne. Gra się bardzo komfortowo i już dwa razy przedłużałem umowę, a za rok zrobię to 3 raz.
Rainbow Six Siege: 6-9 ms
Titanfall 2 PS4 po WiFi: około 22 ms
Battlefield 4, 1 i V: 18-22 ms
Assetto Corsa Competizione: 26-27 ms
Nie wiem jakie pingi były w GT Sport na PS4 ale zawsze miałem jakość połączenia oznaczoną jak wszystkie słupki na zielono.
Wyższy ping widziałem tylko w CS:GO (30-35 ms) i Cod: Black Ops 4 (30-40 ms) czyli taki jaki miałem standardowo na łączu Multimedii w wielu grach.
Nie twierdzę, że u każdego działa to tak idealnie ale pisanie, że u każdego jest źle to moim zdaniem ogromna pomyłka. Nawet tutaj na forum jak ludzie piszą o problemach z netem w Orange to w zasadzie przewija się tam te same kilka osób, a reszta nie zgłasza podobnych problemów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ciekawe pingi piszesz, które zapewne sprawdzasz w tabeli. Nie przypominam sobie by Orange z Warszawy za granicę miał kiedykolwiek poniżej 20ms, a jednak u Ciebie się da mieć w BFie 18ms :catvery-happy: Jak piszesz CSGO 30-35ms, to w rzeczywistości masz 40-45ms, bo w tabeli ping jest zaniżany.
A najlepiej puść test z programu WinMtr v0.92, przynajmniej na 15 minut go zostaw odpalonego na nieobciążonym łączu, zobaczymy rozrzut pingu.
Jak mój znajomy grał ze mną w CSGO ja miałem 7ms, a on w tym czasie ponad 30ms, ja za granicę miałem 25-27ms, a on miał 40ms. Taki jest internet Orange. Zmienił na T-MOBILE i przestał narzekać.
Wklej tracert do 155.133.230.249, to jest serwer w Warszawie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Sebastian1 Ogromną pomyłką jest reklamowanie "internetu" od Orange jako takiego, na którym można bez lagów pograć w gry. Chyba tylko singleplayer..
Będę dalej pisał, że u każdego jest źle. Natomiast nie każdy wykorzystuje internet do tego samego. Jednemu wystarczy odpalić facebooka, gmaila i youtube - a mi potrzeba niskich pingów oraz względnie krótkich tras w kraju. Parę dni temu wysyłałem znajomemu film i jingiel meczowy przez iClouda - ma światłowód Orange 1 Gbps i pobierało mu około 10 Mbps. Wina Apple? Nie - wina Orange.
Szczerze - kompletnie nie interesuje mnie kto i co pisze na tym forum. Ważne jest to, że u mnie, u moich znajomych - a i tu jest co raz to więcej osób, które mają problemy - nie działa to tak, jak powinno.
Cud, że w ogóle działa; Ale za ceny, jakie ma Orange to powinno być 3 razy lepiej.
Otwórz się także na inne serwisy, bo jeśli wykorzystujesz internet z Orange tylko po to, aby czytać to forum - to nic dziwnego, że nie narzekasz. Przykro mi, ale taka jest prawda.
W Internecie słychać same narzekania, pozytywne opinie to rzadkość; a po zapytaniu do czego ktoś wykorzystuje internet odpowiedź jest praktycznie zawsze taka sama - do WWW/ filmów.
Każdy kto gra online, narzekał, narzeka i będzie narzekał na Orange.
Wkrótce będzie to tylko operator hurtowy i tak skończy się ta żałosna historia...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Absolutnie nie zawsze.
Jakoś w USA taki Google Fiber nie ma praktycznie w ogóle negatywnych opinii. W Polsce - prosty przykład; grupa Polsat (CP, Plus, Netia i wiele innych marek) - procentowo mniej negatywnych opinii niż Orange, a całościowo mają praktycznie tyle samo, jak nie więcej klientów od Orange.
Można? Można.
Tylko trzeba ściągnąć pomarańczowe klapki z oczu i przyjrzeć się sytuacji na rynku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szanuję Twoje prawo do niezadowolenia z pingów w Orange. Ale wdrożenie Twoich recept tylko pogorszy sytuację.