- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Porównanie oferty z konkurencją
W związku z tym, że dość często oglądam Polsat News [ipla], TVN24 GO, czasem coś na YouTube, i obserwuje spadki jakości streamu na światłowodzie Orange (mam wersję 1Gb/s, umowa na czas nieokreślony), zdecydowałem dziś o przeniesieniu usługi do T-Mobile. Za miesiąc ma przyjść do mnie technik T-Mobile i dokona przeniesienia, niestety nie można tego załatwić wcześniej. Sam nie wiem czy ta decyzja o przeniesieniu będzie dla mnie korzysta jakościowo ...
Na infolinii T-Mobile Pani, po konsultacji, twierdzi, że bez problemu będę mógł korzystać z mojego routera, tj. Netgear R7800. Absolutnie nie chce routera od T-Mobile.
Obecnie ONT jest gdzieś w budynku i zasilany jest z mojego mieszkania za pomocą PoE injector. Czy ONT od T-Mobile będzie działał na tej samej zasadzie zasilania co obecny od Orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sojer2005napisał(-a)W związku z tym, że dość często oglądam Polsat News [ipla], TVN24 GO, czasem coś na YouTube, i obserwuje spadki jakości streamu na światłowodzie Orange (mam wersję 1Gb/s, umowa na czas nieokreślony), zdecydowałem dziś o przeniesieniu usługi do T-Mobile. Za miesiąc ma przyjść do mnie technik T-Mobile i dokona przeniesienia, niestety nie można tego załatwić wcześniej. Sam nie wiem czy ta decyzja o przeniesieniu będzie dla mnie korzysta jakościowo ...
Na infolinii T-Mobile Pani, po konsultacji, twierdzi, że bez problemu będę mógł korzystać z mojego routera, tj. Netgear R7800. Absolutnie nie chce routera od T-Mobile.
Obecnie ONT jest gdzieś w budynku i zasilany jest z mojego mieszkania za pomocą PoE injector. Czy ONT od T-Mobile będzie działał na tej samej zasadzie zasilania co obecny od Orange?
Ja akurat z Orange nie mialem problemow, ale z tego co widze jestem wyjatkiem. Jesli spada Ci jakosc streamow to pewnie w TMobile bedzie ok. Kilka osob, ktore mialy problemy z Orange chwala TMobile. Ja nie mialem, wiec widze wiecej minusow. Nie jestem tez takim szczesliwcem jak w przypadku Orange, bo w przeciwienstwie do innych u mnie transfery spadly, a pingi w wielu przypadkach sa gorsze. U Ciebie na plus bedzie to, ze masz juz porzadny router. Jesli chodzi o ont to w Orange mialem wbudowane w funboxa, tutaj jest zewnetrzne.
A tak z ciekawosci... Od poczatku miales problemy ze streamami? Teraz przypomnialo mi sie, ze pod koniec Netflix nie lapal od razu wysokiej jakosci, wiec moze tez zaczelo sie cos psuc. Chociaz z drugiej strony speedtest Netflixa pokazywal max predkosc lacza, wiec sam nie wiem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kozakis01napisał(-a)Ja akurat z Orange nie mialem problemow, ale z tego co widze jestem wyjatkiem. Jesli spada Ci jakosc streamow to pewnie w TMobile bedzie ok. Kilka osob, ktore mialy problemy z Orange chwala TMobile. Ja nie mialem, wiec widze wiecej minusow. Nie jestem tez takim szczesliwcem jak w przypadku Orange, bo w przeciwienstwie do innych u mnie transfery spadly, a pingi w wielu przypadkach sa gorsze. U Ciebie na plus bedzie to, ze masz juz porzadny router. Jesli chodzi o ont to w Orange mialem wbudowane w funboxa, tutaj jest zewnetrzne.
A tak z ciekawosci... Od poczatku miales problemy ze streamami? Teraz przypomnialo mi sie, ze pod koniec Netflix nie lapal od razu wysokiej jakosci, wiec moze tez zaczelo sie cos psuc. Chociaz z drugiej strony speedtest Netflixa pokazywal max predkosc lacza, wiec sam nie wiem...
Hej, mam Światłowód od Orange od X 2018 roku, z tego co pamiętam na początku było spore problemy z YouTube (co wtedy mnie bardzo dziwiło, ale przymykałem oko na to, bo transfery plików było bardzo fajne), nie oglądałem wtedy jeszcze ani PolsatNews w Ipla, ani TVN 24 GO. YouTube mam wrażenie poprawił się w ciągu tych miesięcy, ale TVN , a częściej Ipla potrafi buforować lekko. Od czasu do czasu gram też PS4, ale nie jestem zapalony graczem on-line, więc nie mogę się wypowiadać na temat "jakości ping". Mam jeszcze czas żeby przemyśleć to wypowiedzenie (wypowiedzenie automatycznie złożyło T-Mobile w moim imieniu).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej, mam Światłowód od Orange od X 2018 roku, z tego co pamiętam na początku było spore problemy z YouTube (co wtedy mnie bardzo dziwiło, ale przymykałem oko na to, bo transfery plików było bardzo fajne), nie oglądałem wtedy jeszcze ani PolsatNews w Ipla, ani TVN 24 GO. YouTube mam wrażenie poprawił się w ciągu tych miesięcy, ale TVN , a częściej Ipla potrafi buforować lekko. Od czasu do czasu gram też PS4, ale nie jestem zapalony graczem on-line, więc nie mogę się wypowiadać na temat "jakości ping". Mam jeszcze czas żeby przemyśleć to wypowiedzenie (wypowiedzenie automatycznie złożyło T-Mobile w moim imieniu).
W takim razie zmienilbym na TMobile. Kilka osob z forum zmienilo i zadna nie skarzyla sie na takie problemy. U mnie tez jest ok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety, T-Mobile nie chce mi dać umowy na czas nieokreślony, wieć jeśli coś będzie nie tak i nie będę zadowolony to kara umowna za zerwanie wynosi 600 zł, w czasie trwania umowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sojer2005napisał(-a)Niestety, T-Mobile nie chce mi dać umowy na czas nieokreślony, wieć jeśli coś będzie nie tak i nie będę zadowolony to kara umowna za zerwanie wynosi 600 zł, w czasie trwania umowy.
Wiem, to jest niby koszt podlaczenia swiatlowodu i jest to wg mnie karygodne. 600 zl zaplacisz jak zrezygnujesz w ciagu 14 dni. Prawdziwa kara dojdzie jak bedziesz chcial zrezygniwac po tym okresie, ale to akurat normalne. U mnie nie mieli nic do roboty, bo mialem juz swiatlowod podlaczony przez Orange, ale to dla nich nie ma znaczenia. Jakbym chcial odstapuc w ciagu 14 dni to tez zaplacilbym 600 zl.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie jest tak kolorowo z używaniem innych routerów w TMobile. Porównywałem 2 Tplinki i wszystko było ok, ale po którejś zmianie nagle router przestał łączyć się z Internetem. Sprawdziłem drugi i to samo. Ustawienia nie były ruszane. Nazwa użytkownika, hasło i Vlan 35, jednak od wczoraj Internet działa tylko z routerem TMobile. Nie wiem jakim cudem. Jeśli BOK TMobile mi nie pomoże to nie wiem... Chyba zerwę umowę i zapłacę karę. 😕 Jutro się z nimi skontaktuję, chociaż jak nie potrafią poradzić sobie z aktywacją Netflixa to nie wiem, czy tutaj pomogą. Ten router TMobile nie jest taki zły, ale brak jakiejkolwiek konfiguracji to porażka. Gdyby przynajmniej istniała możliwość przekierowania portów...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czekam na Twoje dalsze spostrzeżenia nt. kłopotów z routerami, dla mnie absolutny priorytet to właśnie mój router. Jeśli są takie kłopoty to raczej wycofam się z instalacji T-M.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TMobile nie udziela żadnych informacji. Działanie usługi gwarantowane jest tylko na ich sprzęcie i pomoc techniczna nie ma żadnych instrukcji, jeśli chodzi o konfigurację innego sprzętu. Nie mam już pomysłów. Może VLAN się zmienił albo zablokowali routery, które podłączam... Jest to jak szukanie igły w stogu siana. 😕
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A próbowałeś odłączać ONT i ponownie podłączyć? I wtedy zobaczyć czy działa Twój router?