- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Porównanie oferty z konkurencją
Routing T-Mobile z okolic Warszawy:
WP.pl:
Vodafone.de:
Hetzner.de:
Jakiś tam host TP:
Tpix.pl:
Vie.valve.net:
Lux.valve.net:
Serwer z Warszawy Valve:
Także.. Teraz ten Jakub by się przydał co nie widział różnicy między Szczecin a Warszawa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wspaniałe wyniki. U mnie idzie teraz wszystko przez Warszawę (Konstruktorska). Ale poniżej 10ms do wp.pl to świetnie! Ja tak nie mam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie masz, bo musi Ci trasę przebyć przez jakieś routery dodatkowe i przez to masz trochę więcej ms. 🙂
Mógłbyś dla porównania jeszcze raz powstawiać wyniki do tych samych hostów co ja (w jednym poście jak ja), będzie łatwiej porównać.
Mi się podoba bardzo wynik do vie.valve.net i do hetzner.de.. Niecałe 20ms i 20ms do Niemiec? WoW.
A Ty chyba @Banan9 nie masz co się zastanawiać 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@-brtk- Faktycznie, super pingi. Nawet jeśli dodać 5 ms u mnie to i tak wychodzi bardzo dobrze, dużo lepiej niż mam w Orange. Ciekawe jak z jakością pingu, ale domyślam się że również problemów nie ma.
EDIT: Porównaj mój ping do vie.valve.net do T-Mobile. Przepaść 😄
Już nie mówiąc o jakości pingu gdzie ledwo 8 pakietów wysłane a już skok do 61 ms 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
no ja od początku mówiłem że T-Mobile ma bardzo dobre punty styku, trochę ich znam z innej firmy 😉
oczywiście na razie nie mają takiego efektu skali jak Orange ale mają dużo ciekawsze peeringi z innymi operatorami, zwłaszcza krajowymi, te wartości tylko potwierdzają że nie mają problemu z przeciążeniem połączeń, i potrafią dość szybko rozbudowywać połączenia jak pojawia się potrzeba czy wąskie gardło
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@-brtk- Dałoby radę jeszcze pokazać kilka testów do serwerów EU z: https://www.predkosc.pl/ping-test/ bo na Orange mam straszne skoki prawie wszędzie gdzie nie sprawdzę i nie wiem czy to kiepskie serwery czy Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pewnie da radę, ale to jak będę w domu to z nim się zgadam i jak będę miał wyniki to wrzucę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@-brtk- Dałoby radę pokazać jeszcze do eu.battle.net? Niedługo wyjdzie Warcraft 3 Reforged i nie ukrywam że bym pograł (już zamówiłem preorder kilka miesięcy temu), a z Orange jest różnie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@-brtk- Dzięki. Przyzwoite pingi, lepsze niż mam w Orange. Jedynie do eu.battle.net mam mniej bo 33 ms, ale wiadomo że liczy się jakość pingu, a w Orange w każdej chwili może podskoczyć do 100+ 😉