- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Korzystam w Orange z trzech usług:
- telefonu komórkowego - 29,99 zł/m-c brutto - umowa do 15 września 2019,
- Neostrady 20 Mb/s - 39,90 zł/m-c brutto - umowa do 9 sierpnia 2018,
- telefon stacjonarny - 21, 53 zł/m-c brutto (numer zawieszony; tylko opłata za utrzymanie łącza) - umowa na czas nieokreślony.
Ktoś mi powiedział, że jeśli połączę Neostradę i telefon komórkowy w ramach usługi Orange Love, a jednocześnie wypowiem umowę na telefon stacjonarny, to opłata za utrzymanie łącza spadnie do 10 zł, będę więc płacił w sumie 79,99 zł/m-c brutto.
Czy tak faktycznie mogę zrobić i jak to wygląda w praktyce?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bo owszem jak nie wypowiesz, nie płacisz 10 zł za utrzymanie, ale płacisz 21,53 za zawieszenie (czyli na oko 11,53 zł więcej).
Przy obu zgodach (na marketing+e-fakturę i terminową płatność) za Love w pakiecie (neo 20 mbits +komórka) płacisz 69,99 zł miesięcznie +10 zł za utrzymanie łącza. Wtedy masz łącznie 79,99 zł na miesiąc (oczywiście w okresie przejściowym trzeba poczekać na wypowiedzenie telefonu domowego czy na pierwszym rachunku będzie ew. aktywacja, ale docelowo będzie 79,99 zł na miesiąc).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Love - czy można na niego przejść, rezygnując z zawieszonego telefonu?
Przeczytaj punkt 5 regulaminu https://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary2/2006111/4108517218.pdf
jak się łapiesz to tak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Teraz zaś konsultant na czacie powiedział co innego. Że umowy na telefon stacjonarny wypowiadać nie muszę, bo na niego mam 10 zł rabatu, więc będę płacił 69,99, a nie 79,99… Więc jak to w końcu jest?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV mi niepotrzebna. 😉
Teraz znalazłem to w regulaminie:
'8. Opłatę abonamentową powiększymy o opłatę za utrzymanie łącza, jeżeli na łączu z Usługą nie będą Państwo korzystali z usługi telefonicznej, świadczonej w oparciu o dostęp analogowy'.
Czyli jednak to konsultantowi się coś pochrzaniło, nie zrozumiał, że mam zawieszony numer.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bo owszem jak nie wypowiesz, nie płacisz 10 zł za utrzymanie, ale płacisz 21,53 za zawieszenie (czyli na oko 11,53 zł więcej).
Przy obu zgodach (na marketing+e-fakturę i terminową płatność) za Love w pakiecie (neo 20 mbits +komórka) płacisz 69,99 zł miesięcznie +10 zł za utrzymanie łącza. Wtedy masz łącznie 79,99 zł na miesiąc (oczywiście w okresie przejściowym trzeba poczekać na wypowiedzenie telefonu domowego czy na pierwszym rachunku będzie ew. aktywacja, ale docelowo będzie 79,99 zł na miesiąc).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A więc jednak konsultantka miała rację, a konsultant nie zrozumiał, że ma telefon zawieszony.
Chciałbym tylko dopytać, czy wypowiedzenie umowy na telefon mogę wysłać pocztą, czy muszę je składać w salonie Orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jak to najlepiej zrobić w praktyce? Najpierw podpisać umowę na Orange Love, a potem wypowiedzieć umowę na stacjonarkę? Ile po podpisaniu umowy odczekać na wysłanie wypowiedzenia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
- Następny »