Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jakie szkło hartowane wybrać?

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 8
  • 0

Mam pytanie – czy szkło hartowane zawsze jest lepsze od tych folii ochronnych? Czy to bardziej kwestia gustu? Nigdy nie używałem szkła, ale mój poprzedni telefon skończył z pękniętym ekranem i zastanawiam się, czy warto. Jakieś konkretne polecenia?

*Temat przeniosłem z działu "Telefony i tablety" - moderator Wojciech.

6 ODPOW. 6

Zespół Nasz Orange
  • 3080
  • 12150
  • 66

Wkrótce otrzymasz podpowiedzi. Jak coś będzie odpowiadać, to potem możesz zapytać Doradcy, czy byłaby promocja na szkło. Wystarczy kliknąć tutaj na wyświetl szczegóły ➡️ Zamówienie połączenia z doradcą sprzedażowym 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19600
  • 56743
  • 770

@holdi osobiście korzystałem i korzystam z folii ochronnej. Żona na swój telefon wzięła szkło i po miesiącu pękło. Użytkowałem telefony bez jakiej kolwiek ochrony i zdarzało się z że telefon bez ochrony dłużej wytrzymał niż z ochroną. Nie ma reguły. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14211
  • 58416
  • 706

@holdi Ja założyłem folię pancerną firmy 3mk  3mk | Etui i szkła na telefon | Sklep online i nie dość, że matowa (paluchów nie widać i zajączków nie puszcza) i bardzo precyzyjna w dotyku, to kiedyś szkło w drugim dniu użytkowania pękło (przy mojej pracy telefony uczą się latać często) i się skaleczyłem...niegroźnie, niestety 🙂

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 161
  • 729
  • 18

Dokładnie tak jak napisał @ketrasaArtur upadek upadkowi nierówny.

Fajną opcją są szkła z dożywotnią gwarancją https://www.orange.pl/esklep/szkla-ochronne/dozywotnia-gwarancja, choć są one dla dość wąskiej grupy telefonów.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 8
  • 0

Hej, z mojego doświadczenia szkło hartowane na pewno lepiej chroni ekran niż folia, szczególnie jeśli telefon spadnie. Folia to raczej na zarysowania i raczej dla tych, co bardzo dbają o sprzęt. Jeśli chcesz poczytać o różnych akcesoriach, zajrzyj tu: https://www.gowork.pl/blog/35-spacecase-szybko-rozwijajaca-sie-polska-marka-akcesoriow-gsm/. Wspominają tam o marce, która robi zarówno szkła, jak i inne rzeczy. Może znajdziesz coś, co cię zainteresuje. Ja osobiście uważam, że jak już inwestujesz w szkło, to nie na te najtańsze, bo potem różnica jest w wytrzymałości.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2377
  • 13126
  • 63

@strot ja używam foli ochronnych, ale mam budżetowe telefony, na iPhone bym szkło hartowane założył, czy inny drogi telefon, inna sprawa, warto z marszu ubezpieczyć drogi telefon, wtedy nawet szkło hartowane zbędne 😎