Nie można wyświetlić tego widżeta.

Głuche telefony z BOK

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 547
  • 2086
  • 8

Głuche telefony z BOK

Od tygodnia dostaje głuche telefony z numeru BOK Orange 510 100 100. Po odebraniu słychać jakieś rozmowy w tle (jak w BOK), ale nikt się nie odzywa. Wczoraj zgłaszałem sprawę na czacie. Pani stwierdziła, że oni nie kontaktowali się ze mną w tym czasie. Niby przyjęła zgłoszenie, ale nie widać tego w aplikacji MO.

Miał ktoś z Was podobny przypadek?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1374
  • 5570
  • 28

Głuche telefony z BOK

@GlutCzy w ostatnim czasie kontaktowałeś telefonicznie się z  Orange? Pytam, bo prawie zawsze potem oddzwania bot Max i pyta o ocenę obsługi. Może coś się pokręciło w systemie i zamiast bot"a dzwoni jakiś konsultat, a on sam nic o tym nie wie, np nie jest przy biurku. To tylko hipotaza, ale wydaję się "rozsądna".

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20535
  • 59284
  • 804

Głuche telefony z BOK

@Glut może ktoś podszywa się pod numer infolinii Orange. Miałem przypadek, że dzwonił do mnie niby funkcjonariusz z Komendy w Rzeszowie, a okazało się, że to przestępca tak się podszywał w celach wyciągnięcia korzyści majątkowych. Nie wiem jak, ale ewidentnie jest sposób na takie zamaskowanie numeru, że wyświetla się jako nazwa np. numer 510 100 100 zamiast numer rozmówcy.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1374
  • 5570
  • 28

Głuche telefony z BOK

@GlutCzy w ostatnim czasie kontaktowałeś telefonicznie się z  Orange? Pytam, bo prawie zawsze potem oddzwania bot Max i pyta o ocenę obsługi. Może coś się pokręciło w systemie i zamiast bot"a dzwoni jakiś konsultat, a on sam nic o tym nie wie, np nie jest przy biurku. To tylko hipotaza, ale wydaję się "rozsądna".

• 547
  • 2086
  • 8

Głuche telefony z BOK

@atlas_cudow  nie kontaktowałem się telefonicznie. Twoja hipoteza bardzo pasuje do "objawów".

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14898
  • 61177
  • 758

Głuche telefony z BOK

@Glut  dla konsultantów to nie jest trudne do ustalenia. W systemach mają wszystkie rozmowy czy SMS-y wychodzące do klienta zapisane. 

Przecież sama rejestracja rozmów o ktorej wspominają na infolinii to umożliwia 

• 547
  • 2086
  • 8

Głuche telefony z BOK

Teza @atlas_cudow jest najbardziej prawdopodobna. Dziękuję wszystkim za pomoc.