Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy nie lepiej rozwiązć umowę skoro nie otrzymuję oferty łączonej?

ROZWIĄZANE
krystianroza
Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
Solved!

Witajcie, czy nie lepiej rozwiązać umowę skoro dzwonię do Obsługi Klienta w sprawie nowej umowy i nie otrzymuję takiej oferty jaką bym chciał?
Proszę o przygotowanie oferty, bo mogę zrozumieć, że ciężko nagle dobrać interesującą...
Umawiam się na termin za kilka dni, a Pani konsultantka nie oddzwania...

Mam na myśli internet mobilny na kilka kart SIM (3-4 sztuki) oraz włączenie do oferty numeru telefonu komórkowego.

Obecnie mam umowę na abonament telefoniczny oraz osobno umowę na 2 karty SIM w jednym pakiecie internetowym i jest to wygodne w tabletach. Nie potrzebuję aż tak bardzo 3-4 kart SIM, ale niewątpliwie jest to znacznie wygodniejsze w kilku urządzeniach mobilnych za co mogę dodatkowo płacić, ale nie koszt 3-4 osobnych umów za 50zł każda i jeszcze abonament telefoniczny...

Jak sądzicie, czy istnieje możliwość otrzymania od Orange oferty łączonej?
Czy może lepiej przejść do konkurencji, która zaproponuje ciekawszą ofertę niż 4 abonamenty...

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
zbignieww
Poziom 27, Znawca Przestworzy
Solution

W takim razie najlepiej będzie Ci wziąć coś podobnego do tego co napisał @Arti_Kn_Pl, tylko w Lovie.

Love (79,99 zł) czyli komórka no limit, internet 100GB współdzielony i 150GB w strefie domowej, do tego 3 dodatkowe karty SIM (po 5zł każda).

Wychodzi Ci 94,99 za 5 kart (4 internetowe i jedna voice) czyli ~18,99zł za jedną.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7
Anonim
Nie dotyczy

Możesz zadzwonić do DUK *400 lub *220

Arti_Kn_Pl
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

Nie piszesz jaki limit internetu cię interesuje ale:
Pierwsza karta sim 39.90 zł z pakietem 50 GB + pewnie 10 za przedłużenie + 10 GB bezpieczny internet za 10 zł.
Dodatkowa karta SIM do współdzielenia danych (możliwość zakupu maksymalnie do 4 kart SIM)
Karta SIM służy tylko do transmisji danych w kraju; wszystkie inne połączenia (połączenia głosowe przychodzące i wychodzące, wysyłka SMS i MMS) są zablokowane. Opłaty - 5 zł opłata aktywacyjna i 5 zł opłata abonamentowa, lub za 9.99 kolejne abonamenty z limitem 10 GB każda sim (stworzą one jedną paczkę do wykorzystania przez wszystkie sim). NIe wiem czemu piszesz, że 50 zł za każdy abonament.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Jak najbardziej możesz zamówić pakiecie, choć pod kątem formalnym tylko dwie karty sim (internet mobilny+jedna sim w ofercie głosowej) będą w Love. Resztę karty sim można dokupić z rabatami. W ofercie jest tzw. pakiet danych na konto co można wykorzystać na wszystkich numerach na rachunku.

Taki wariant nie jest promowany na stronie www, dostępny zwykle tylko przez infolinię, salony i przedstawicieli handlowych.
- komórka + internet mobilny w Love to 80 zł
- dodatkowe komórki - po 20 zł za sim
Więc na 4 karty masz 120 zł więc na kartę sim masz po 30 zł.
Wojcieszko
Pracuję w Orange

Wiadomość zawiera hiperłącze

Możesz skorzystać z czegoś takiego, jeżeli by ci zależało na kartach tylko do internetu: http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary2/1995931/4087667081.pdf

Dodatkową kartę w salonie zamówisz na miejscu. Ewentualnie, to co wyżej podał @Piotrekk85

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Taniej można mieć też w nju (druga marka w Orange) - dwie pary (numer główny+dodatkowy) - za 80 zł, ale tam jest "mało" internetu.
krystianroza
Poziom 11, Tropiciel Przestworzy

Tak jak pisałem... Dzwoniłem do Orange i rozmawiałem na temat oferty łączonej. Pani miała oddzwonić w zeszły poniedziałek... Do teraz cisza...

Obecny limit internetu 60GB na karty (2sztuki) + internet w strefie domowej 150GB.

No i taki by mnie interesował -> po 20GB na kartę około, więc 60GB starczy, a w strefie domowej coś ekstra np. 50GB

Pisałem, że 50zł abonament, bo Pani konsultantka chyba świeża była w pracy i nie wiedziała jak połączyć ofertę... Zaproponowała początkowo 3 osobne abonamenty o ile pamiętam...

@Wojcieszko

Za obecne 2 karty płaciłem łącznie 64,90, więc zakładam, że 75zł za 4 karty tylko internetowe.
No i pewnie jakiś rabat na telefonię komórkową - 1 numer... Pewnie około 30zł

zbignieww
Poziom 27, Znawca Przestworzy
Solution

W takim razie najlepiej będzie Ci wziąć coś podobnego do tego co napisał @Arti_Kn_Pl, tylko w Lovie.

Love (79,99 zł) czyli komórka no limit, internet 100GB współdzielony i 150GB w strefie domowej, do tego 3 dodatkowe karty SIM (po 5zł każda).

Wychodzi Ci 94,99 za 5 kart (4 internetowe i jedna voice) czyli ~18,99zł za jedną.