Archiwalna oferta do słuchania radia przez połączenie na numer telefonu

ROZWIĄZANE

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2492
  • 10997
  • 94

Kojarzę (mam nadzieję że sobie tego nie uroiłem :)), że dawno dawno była taka usługa w Orange (a może jeszcze za czasów Idei), że można było zadzwonić pod wskazany numer telefonu i słuchać radia w ten sposób w telefonie, jak kojarzę było to za darmo. Nie mogę nigdzie znaleźć informacji o tej usłudze więc może ktoś z Was kojarzy albo korzystał nawet i może się podzielić jakimiś szczegółami? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 697
  • 3560
  • 29

Działa nadal. Np. PR Jedynka 22 645 91 00

Opłata jak za stacjonarne, więc praktycznie gratis

Może inne też działają:

22 645 92 00 - PR2

22 645 93 00 - PR3

22 645 94 00 - PR 24

Dodając: to telefony uruchomione przez Polskie Radio

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 697
  • 3560
  • 29

Działa nadal. Np. PR Jedynka 22 645 91 00

Opłata jak za stacjonarne, więc praktycznie gratis

Może inne też działają:

22 645 92 00 - PR2

22 645 93 00 - PR3

22 645 94 00 - PR 24

Dodając: to telefony uruchomione przez Polskie Radio

• 2492
  • 10997
  • 94

Super, dzięki! Działają wszystkie 4 numery podane przez Ciebie. 🙂 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21991
  • 65031
  • 873

Na obecną chwilę, to lepiej sobie aplikację zainstalować i z apki słuchać niż dzwonić. Telefon dłużej podziała słuchając radia z apki. Na dzwonieniu szybciej będzie rozładowany. 

• 2492
  • 10997
  • 94

@ketrasaArturnapisał(-a)

Telefon dłużej podziała słuchając radia z apki. Na dzwonieniu szybciej będzie rozładowany. 

Dyskutowałbym. 🙂 Jest wiele czynników które na to mogą mieć wpływ (chociażby zasięg czy technologia WiFi vs mobile i inne). W każdym razie główną różnicą jest przede wszystkim jakość dźwięku. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9384
  • 38415
  • 324

Można też słuchać przez VoIP... Też będzie za darmo bo to numery stacjonarne.

• 2492
  • 10997
  • 94

To jeszcze douzupełnię, że te numery stacjonarne są w Orange (po sprawdzeniu na Dostawca usług - Urząd Komunikacji Elektronicznej), tzn najprawdopodobniej są, bo

Dane pochodzą z systemu Platforma Lokalizacyjno-Informacyjna z Centralną Bazą Danych (PLI CBD). Jedna z funkcjonalności tego systemu pozwala przedsiębiorcom telekomunikacyjnym na procesowanie przeniesień numerów telefonów. Funkcjonalność ta została uruchomiona dla telefonii ruchomej 26.06.2015 r., a w zakresie telefonii stacjonarnej 2.10.2015 r. Jeżeli wprowadzony numer przenoszony był po tych terminach, wówczas informacja o aktualnym dostawcy usług będzie prawidłowa. Funkcjonalność Centralnej Bazy Danych zawiera również informacje historyczne o przeniesieniach dokonanych przed wymienionymi datami, a przekazane przez samych przedsiębiorców telekomunikacyjnych. Jeżeli procesowanie przeniesienia wprowadzonego numeru telefonu było przed datami wymienionymi powyżej i wynik wyszukiwania wskazuje na niewłaściwego dostawcę usług, należy w takim przypadku zwrócić się do swojego dostawcy z prośbą o podjęcie działań zmierzających do dokonania w bazie korekty.

Wyszukiwanie Dostawcy usług dla danego numeru telefonu jest aktualne na dzień wyszukiwania. Dane zmieniają się raz na dobę w nocy.

Ciężko stwierdzić na ile ta usługa jest popularna, w każdym razie FTR jest korzyścią dla Orange.

@j131napisał(-a)

Można też słuchać przez VoIP... Też będzie za darmo bo to numery stacjonarne.

Sprawdziłem na swoim VoIPie i mam 7gr brutto za minutę w cenniku na stacjonarne więc to chyba nie tak, że wszędzie za darmo. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9384
  • 38415
  • 324

Ja mam zero na krajowe stacjonarne.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 408
  • 1896
  • 37

No to ciekawe, nie wiedzialem o tym. Appka wypada w gorach na 2G, a to jednak nadal będzie działać. Zapisuję w kontaktach. Ciekawe czy operatorzy nie traktują tego jako generowanie sztucznego ruchu przy wielogodzinnym słuchaniu.