- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam.
Mam internet światłowodowy w ofercie dla firm z pulą 8 adresów IP (5 użytecznych) - ale właśnie kilka dni temu wykorzystałem ostatni, a jeszcze by się przydało kilka - jakie mam opcje? dokupowanie drugiego takiego samego łącza raczej odpada.
Ewentualnie gdyby natywnie działało ipv6 to by było spoko - na razie mam tunel 6in4 z hurricane electric ale to mi trochę przeszkadza bo pokazuje że mam lokalizację w USA chociaż końcówka tunelu ustawiona na Warszawę....
Potrzebuję tych numerków IP do testowania różnych urządzeń IoT + kilka serwerków VPS+ monitoring no i brakło....
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mkoniarzZnów z tego co wiem adresy IP dla usługi dla biznesu są tylko z puli IPv4. Nie spotkałem się nigdy z innymi stałymi IP. Poza tym innych niż masz na umowie nie dostaniesz...
Zawsze możesz zadzwonić 510600600 na infolinię Biznes
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
większa liczba adresów ip
@mkoniarzZ tego co wiem, to oferta nie obejmuje większej ilości adresów IP niż 8.
Moje znajome firmy po prostu musiały założyć druga usługę. Kolejne włókno/para miedziana i modem z routerem. Nic innego nie wymyślisz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok, rozważę,
A co do drugiej części pytania? Może da się ustawić jakoś tunel ipv6 żeby mieć lokalizację gdzieś w Europie? a może Orange daje jakoś ipv6?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mkoniarz W ofercie detalicznej masz IPv6 niejako z przymusu. W firmowej nie masz DS-Lite?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
OK, muszę przyznać że nie bardzo wiem jak sprawdzić czy mam DS-Lite. Mam router Livebox business 150 i tam nic o ipv6 nie znalazłem, na umowie też nic o ipv6 nie ma - to jakoś da się domówić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mkoniarzZnów z tego co wiem adresy IP dla usługi dla biznesu są tylko z puli IPv4. Nie spotkałem się nigdy z innymi stałymi IP. Poza tym innych niż masz na umowie nie dostaniesz...
Zawsze możesz zadzwonić 510600600 na infolinię Biznes
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok, dzieki za info. Dzwoniłem na infolinię i --- na razie się nie da. Pozostaje kombinowanie z innymi tunelami 6in4 może jakiś znajdę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mkoniarznapisał(-a)Pozostaje kombinowanie z innymi tunelami 6in4 może jakiś znajdę.
Ale, gdybyś mógł ujawnić, dlaczego potrzebujesz aż tak wiele adresów publicznych do testowań, o których wspomniałeś?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mkoniarz czyli potwierdziło się to, co pisaliśmy. Pomyślałem jeszcze o Internecie Firmowym ( taka nazwa usługi z paczkami dodatkowymi) na Funboxie 6 ,ale tam też dają IPv4