- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwaga na SMSy klasy zero!!!
Więc tym bardziej powinni z takiej formy zrezygnować bo u znacznej części klientów może spowodować nieświadome, niekorzystne rozporzadzenie mieniem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85Żeby coś się aktywowało trzeba to zatwierdzić, tak samo jest z usługami elektronicznymi. Takich i innych usług będzie przybywać. Tak samo jak i zwolenników i pewnie przeciwników. Moim zdaniem trzeba uważać co i gdzie się klika.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kolega i ja przytoczyliśmy sytuacje w których aktywacja może nastąpić bez woli i wiedzy klienta. Trudno takie postępowanie uznać za uczciwe biznesowo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SMS klasy zero, to typowy kanał informacyjny, więc oferty operatora, są w nim nie wskazane, do tego są inne kanały, operator ma inne numery, na takie oferty, moim zdaniem trochę ten pomysł Orange nie dopracowany, będzie znów fala omylkowych aktywacja usługi, tak na koniec... @sebaswiderski nawet ekspertom zdarza się zatwierdzić takie coś, chwila nieuwagi czy przepracowania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wrzucę bezpośrednio zdjęcia z Twittera
A teraz weźcie ten screen w widoku dla seniorów, dla niepełnosprawnych czy na małym ekranie. Poza tym są języki w telefonie gdzie miejsce ok i anuluj jest zamienione. Kolejna kwestia to aplikacja wiadomości google na androidzie czystym 9+ pozwala na minięcie wiadomości - co wywołuje skutek co naciśnięcie ok. Czy to jest etyczne? Każde ma własne wartości. Dla mnie nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mi tak raz się gamemine aktywowało, po prostu cofnąłem, przyciskiem wstecz, a gamemine się włączyło, dopiero po 2 miesiącach się skapnąłem,
Jeszcze powiedz że etycznie jest kolejność przycisków ok i anuluj obrócić, pewnie stwierdzicie że to "decyzja projektancka", może jeszcze dodajcie że "X" też służy do aktywacji xD
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Świetnie po prostu. Sprawa nadaje się do UKE czy UOKIK - chcą to rozsyłać , OK ale żeby doszło do zawarcia umowy to trzeba zatwierdzić swoim hasłem abonenckim w odpowiedzi na SMS po otrzymaniu informacji ile to będzie dokładnie kosztować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jak Gamemine jeszcze nie zajęło się UOKiK, to tym zajmie się za jakieś 5 lat.
Naprawdę prawnie jest to ok. Tu nie ma co szukać dziury w całym.