Telefon strefowy w Orange AD 2026

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2204
  • 7247
  • 71

Hej,

W związku z kolejną awarią na miedzi, podczas zgłoszenia, zaproponowano mi przejście na telefon strefowy.
Próbowałem znaleźć coś więcej ale wujek google coś się u mnie popsuł bo znalazł tylko film na YT.

Co ciekawe jedynym odnośnikiem w opisie filmu jest NO 😉

Kto korzysta z takiego rozwiązania? Czy da się podłączyć DECTa i korzystać z 2 słuchawek jak na miedzi?
Mi wspomniano o opłacie 25 pln, niestety nie dopytałem o szczegóły. Aktualny cennik też by się przydał.

(w załączniku dołączam cennik z 2019 w którym usługa jest nazwana nowa orange strefa i nie do końca pokrywa się z tym co mówił konsultant).

12 ODPOW. 12

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 441
  • 2108
  • 39

Hej,

łap cennik telefonu strefowego https://dokumenty.orange.pl/bw/dokumenty/20155/0/148574/a33a5299-e725-47ab-9bb3-32988e52a88d ten i inne dokumenty znajdziesz przez stronę główną / regulaminy / dom / telefon strefowy.

Nie wiem jak jest z dwiema słuchawkami, natomiast podobno ten router ma jakieś trudności po aktualizacji oprogramowania i chwilowo jest on wycofany ze sprzedaży.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2431
  • 7609
  • 240

Prościej i bezpieczniej jest włożyć sim do jakiegokolwiek telefonu komórkowego niż kombinować poprzez router.
No chyba że starsza osoba i chce mieć własny stacjonarny aparat.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 129
  • 1109
  • 0

Można też zakupić telefon stacjonarny na kartę SIM, tu akurat firmy maxcom, ale jakiś tam wybór na rynku jest...

Zespół Nasz Orange
  • 120
  • 1478
  • 19

@spiro napisał(-a)

Czy da się podłączyć DECTa i korzystać z 2 słuchawek jak na miedzi?

Tak, można. Przy zaniku prądu router będzie działał, ale słuchawki już nie, bo baza jest osobno zasilana.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 22107
  • 65673
  • 879

Ja osobiście korzystam z tego modelu:

https://maxcom.pl/produkt/maxcom-comfort-mm28d-biurkowy-telefon-gsm/

nawet po zaniku prądu działa, bo ma wbudowaną baterię. Szkoda tylko, że po wyłączeniu 3G łączy się tylko z 2G.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 129
  • 1109
  • 0

@ketrasaArtur, są nowsze pod tym linkiem, który zamieściłem, z 4G i VoLTE, czy z Androidem i funkcją HotSpotu 😉 .

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 441
  • 2108
  • 39

@einsiedlernapisał(-a)

@ketrasaArtur, są nowsze pod tym linkiem, który zamieściłem, z 4G i VoLTE, czy z Androidem i funkcją HotSpotu 😉 .

myślę, że to dobre rozwiązanie, aby utworzyć pomysł wdrożenia takiego modelu do oferty.

Z tego co kojarzę, te stare maxcomy od Artura były w dawnej ofercie strefy..

• 2204
  • 7247
  • 71

Jednak Orange nie naprawi tego uszkodzenia 😞
Zobaczymy czy w przypadku przejścia z miedzi na usługi bezprzewodowe coś ugram...

Wg orange nie ma u mnie możliwości założenia światłowodu.

Ale gdyby teoretycznie była, to czy jest możliwość założenia internetu + telefon (voip)? (na stronie www wszędzie tylko telefon komórkowy). Wolałbym wziąć taki pakiet bez tv (aczkolwiek rozważam rezygnacje od innego dostawcy tv tylko czy to byłoby wystarczająco opłacalne?)

• 2342
  • 10762
  • 72

@spiro  zawsze możesz zamówić mobilny, przez aplikację, lub infolinię i (internet + tv), a jak by co to w ciągu 14 dni zwrócić. Co ile kosztuje można wyliczyć sobie w apce.