Poszukiwana rzetelna baza, spis budek telefonicznych orange

ROZWIĄZANE

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 324
  • 1411
  • 33

Ale fakt, tym Sokołowem Podlaskim rozbiłeś bank. Chyba czas na wycieczkę 🤣

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

Jadziem tam! 😉

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2159
  • 16483
  • 3

@ŁysaKaszankaINC , prawda, jak Polska to piękna kraj😁 No to jadziem tam🤣

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 9
  • 51
  • 1

Zapraszam także do Bolesławca! Właśnie ElectroTiel poinformował mnie, że kolejny pozostawiony automat Ascom eXANTO znajduje się przy ul. Kościuszki 15 w Bolesławcu, przy wejściu do dużego sklepu.

• 431
  • 1557
  • 4

@sputniknapisał(-a)

Zapraszam także do Bolesławca! Właśnie ElectroTiel poinformował mnie, że kolejny pozostawiony automat Ascom eXANTO znajduje się przy ul. Kościuszki 15 w Bolesławcu, przy wejściu do dużego sklepu.

Działający czy nie?

• 9
  • 51
  • 1

Niestety najprawdopodobniej jest odłączony od sieci.

• 9
  • 51
  • 1

Ciekawa osobliwość znajduje się w Krakowie - nie jest to automat telefoniczny, lecz zwykły telefon (typu górniczego - tzw. iskrobezpieczny), znajduje się on jednak w półkabinie telefonicznej. Telefon jest ogólnodostępny (znajduje się przy publicznej drodze), jednak, niestety, nie da się z niego zadzwonić pod żaden numer - po podniesieniu słuchawki łączy od razu z innym aparatem, zapewne na terenie zakładu (również przy wybraniu prefixu '0').

Aparat znajduje się przy ul. Isep 9 w Krakowie. Najlepiej wysiąść na przystanki autobusowym Isep.

Koordynaty do GPS-u:

N 50,05448

E 20,01815   

Isep_1.jpg

Isep_7.jpg

Isep_8.jpg

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 13
  • 42
  • 0

Oto i ja, ElectroTiel we własnej osobie!

Tak, w Bolesławcu, na ścianie sklepu Kaufland, po lewej od bankomatu, znajduje się Ascom eXANTO w niebieskiej półkabinie. Jest on odłączony od sieci.

Dorzucę od siebie dwa aparaty AWS-7 należące do operatora Multimedia. Znajdują się one w Łapach, przy oddziale tej firmy przy ulicy Handlowej. Aparaty te jeszcze w 2021 roku były czynne. Obecnie nie działają, a prawy aparat ma uszkodzoną komorę wrzutową.

Zdjęcie wykonałem w 2023 roku.

DSC_0284.JPG

Kolega Sputnik wspominał o aparacie przemysłowym w półkabinie. Krakowska elektrociepłownia prawdopodobnie odkupiła od Orange półkabinę, to samo mogę powiedzieć o pełnej kabinie, znajdującej się przy wjeździe od strony ulicy Ciepłowniczej, która również posiada telefon zakładowy. Robi ona też za miejsce czuwania ochroniarza. Niestety, mamy aktualnie sytuację geopolityczną taką a nie inną, więc ochrona może być mało przychylna do fotografowania takich wynalazków (choć takie obiekty, jak elektrociepłownia, są wyłączone z możliwości oznaczenia ich zakazem fotografowania w myśl art. 616a Ustawy o obronie Ojczyzny).

ElectroTiel_0-1758896501489.png

• 431
  • 1557
  • 4

Widzę że się oglądało audyt obywatelski 😉

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 13
  • 42
  • 0

Od wprowadzenia tego nieszczęsnego zakazu musiałem się trochę prawa nauczyć, biorąc pod uwagę, że moim głównym zainteresowaniem jest jednak fotografowanie infrastruktury i taboru kolejowego - a zdarzy się, że natrafi się na upartego sokistę. Audytora oglądałem jeszcze zanim zakaz stał się faktem. Nawet w pewnym momencie przeprowadziłem małą akcję demontażu znaków zakazu fotografowania - zniknęły one ze szpitala (cywilnego) oraz elektrociepłowni. Będę musiał jeszcze pisać do dwóch firm wodociągowych, które przespały zmianę prawa.