- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poszukiwana rzetelna baza, spis budek telefonicznych orange
@sputniknapisał(-a)Ciekawe znalezisko, jest to jednak zwykły telefon, umożliwiający najprawdopodobniej darmowe połączenia na krajowe numery. Była już mowa o tego typu darmowych telefonach w innych polskich portach lotniczych w poprzednich postach.
To, co różni aparat łódzki od krakowskiego jest to, że zabudowano go na zewnątrz w półkabinie (nawet takiej używanej dawniej przez TP), a nie wewnątrz budynku portu lotniczego. Nie jest to też telefon górniczy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgadza się, to go znacząco wyróżnia. Żałuję, że nie mieszkam w pobliżu Łodzi, bo na pewno często bym sobie z niego dzwonił 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Świeża info!
W Fastach k/ Białegostoku przy giełdzie warzywnej znajduje się AWS-7, stan nieznany. Nietypowo pomalowany aparat, półkabina też nietypowa, bo zielona.
Jestem z okolic, po maturach spróbuję znaleźć chwilę, aby samemu podjechać i sfotografować.
fot. Adrian Stachelek, znalezione na publicznej grupie Facebook "Kronika Białostocka", z komentarzy dowiedziałem się, że operatorem budki była/jest firma Retel
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kolejne świetne znalezisko w Twoim wykonaniu!
Powodzenia na examinach!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktualizacja:
Podano informację - automat nie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szkoda... Ale i tak warto go odwiedzić i udokumentować.
Poszukując informacji natrafiłem jakiś czas temu na wzmiankę o automacie AWS-6 w szpitalu w Radzyniu Podlaskim - nie wiem, czy jest aktualna, jest bowiem sprzed ośmiu lat, jednak tamten aparat ma taki sam niebieski kolor.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sputniknapisał(-a)Szkoda... Ale i tak warto go odwiedzić i udokumentować.
Poszukując informacji natrafiłem jakiś czas temu na wzmiankę o automacie AWS-6 w szpitalu w Radzyniu Podlaskim - nie wiem, czy jest aktualna, jest bowiem sprzed ośmiu lat, jednak tamten aparat ma taki sam niebieski kolor.
Po prawdzie nie wiadomo, czy to AWS-6, czy AWS-7 (w przypadku z Fast również tego nie wiadomo), gdyż oba typy różnią się jedynie elektroniką wewnątrz. Tabliczek znamionowych nie ma, co widać na nagraniu (w przeciwieństwie do aparatu znalezionego w Sandomierzu, gdzie aparat przedstawia się nam jako AWS-7). W przypadku Fast póki co brak zdjęcia, które by pokazywało tabliczkę znamionową. Jako, iż raczej aparat zamontował prywaciarz w obu przypadkach, to prędzej będzie to AWS-7 - "szóstki" montowała PPTT i późniejsza TP.
Poza tym, gdzie Radzyń, a gdzie Fasty... prawdopodobnie tutaj chyba jedyny związek między tymi aparatami to kolor.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ElectroTielnapisał(-a)Po prawdzie nie wiadomo, czy to AWS-6, czy AWS-7 (w przypadku z Fast również tego nie wiadomo), gdyż oba typy różnią się jedynie elektroniką wewnątrz. Tabliczek znamionowych nie ma, co widać na nagraniu (w przeciwieństwie do aparatu znalezionego w Sandomierzu, gdzie aparat przedstawia się nam jako AWS-7). W przypadku Fast póki co brak zdjęcia, które by pokazywało tabliczkę znamionową. Jako, iż raczej aparat zamontował prywaciarz w obu przypadkach, to prędzej będzie to AWS-7 - "szóstki" montowała PPTT i późniejsza TP.
Tak, też podejrzewam, że to "siódemka", jednak nie chciałem zmieniać informacji zawartej w filmiku.
@ElectroTielnapisał(-a)
Poza tym, gdzie Radzyń, a gdzie Fasty... prawdopodobnie tutaj chyba jedyny związek między tymi aparatami to kolor.
Myślę, że w tym kolorze może jednak coś być - to bardzo charakterystyczny odcień. Prócz tego nie wiadomo, jaki zasięg miała ta firma - ten w Sandomierzu należał do Pilickiej Telefonii, a do Sandomierza od rzeki Pilicy też jest dość daleko (nie aż tak, jak z Białegostoku do Radzynia, ale jednak też nie blisko).
- « Poprzedni
- Następny »