Mam pytanie co do oferty przedstawionej tutaj.
https://www.orange.pl/lp/internet-mobilny-na-probe
Jak to rozumieć?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Z tego co wiem w samej umowie usuwana jest z punktu 14 ulga jaką daje Orange w związku z cenami promocyjnymi z umów z tytułu aktywacji ze składowych kary. W ofercie simo 330 zł na 24 mc i 150 zł z umowy na 12 mc.
W ofercie z terminalem kara pomniejszona jest o te wartości.
Edit
Zrobiłem zamówienie (do momentu pobrania umowy) i w umowie nie ma zapisu o udzieleniu ulgi, który jest we wzorze umowy.
Otrzymałem taką informację :
Jest to umowa na 24 miesiące z możliwość rezygnacji w dowolnym momencie trwania umowy z miesięcznym okresem wypowiedzenia.0 złoty za wcześniejszą rezygnację.Konsultant proponował np.do pracy zdalnej na 2 miesiące.
Jeśli pomogłem oznacz moją odpowiedź jako rozwiązanie.Pozdrawiam.
Czyżby Orange wprowadza oferty bez konieczności wiązania się na dwa lata?
Tutaj jak się nie sprawdzi, ja bym był ostrożny.
Po wybraniu Internet Mobilny Podstawowy na próbę przechodzę do koszyka a tam mam regulamin:
dotyczący standardowej oferty Internet Mobilny Podstawowy, w którym nie ma żadnych informacji, że mogę rozwiązać umowę w dowolnym momencie.
Regulamin jaki podpina się do zamówienia w załączniku.
Z tego co wiem w samej umowie usuwana jest z punktu 14 ulga jaką daje Orange w związku z cenami promocyjnymi z umów z tytułu aktywacji ze składowych kary. W ofercie simo 330 zł na 24 mc i 150 zł z umowy na 12 mc.
W ofercie z terminalem kara pomniejszona jest o te wartości.
Edit
Zrobiłem zamówienie (do momentu pobrania umowy) i w umowie nie ma zapisu o udzieleniu ulgi, który jest we wzorze umowy.
Może Orange przypomina o ofercie na czas pandemii, a teraz jest spore zapotrzebowanie na internet. Tylko że są niejasności.
Teraz doczytałem jest zapis w umowie:
Oczywiście oferta simo
A tu całość:
Numeru nie zakrywam bo to losowo przydzielony , a nie doszło do zawarcia umowy.