Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

skoki pingu livebox 2.0 do 20mb

-brtk-
Poziom 28, Znawca Przestworzy

Wiadomość zawiera obraz

Wklej wyniki testów zrobione przez WinMTR w czasie występowania problemów.

Przykładowe hosty:

wp.pl

hetzner.pl

etop.pl

vodafone.de

Wtedy zobaczymy gdzie problem występuje i najwyżej zgłosisz usterkę/reklamację z dowodami w postaci zrzutów ekranu z testów.

Zrzuty mają wyglądać tak, min. 100 hopów (Sent):

najzzo1337
Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy

Wiadomość zawiera obraz

Oto wyniki, plus pomiar przez cmd, ping wp.pl -t

mtr.jpg
-brtk-

Czyli ewidentne przeciążenie centralki, należy to zgłosić.

Anonim
Nie dotyczy

@-brtk- i tak nikt nic z tym nie zrobi - przecież nie podepną drugiej centrali, a w tej obecnej nie wypną klientów. To jest Orange - powiem więcej, oni podepną kolejnych i będzie coraz gorzej. 

U nich nie liczy się jakość od strony klienta, u nich liczy się zysk. 

Niestety, zgłoś to, ale nie licz na odczuwalną poprawę. Rozejrzyj się za alternatywnym dostawcą. 

najzzo1337

Wlasnie jestem po rozmowie z konsutantem ale u nich znow wszystko dobrze, ja mowie ze mam pingi teraz na tescie na wp.pl po 150, przyjeli zglosznie i maja przyjsc technicy i ciekawe jak nic nie znajda czy mnie podliczą te smieszne 50 zł a ping jak był tak jest od rana do 14/15, a światlowod w centrum Krakowa za 2 lata także dziękuje za taki internet

-brtk-

Ogólnie to trochę dziwne, że problemy masz między 22:00 a 14:00. Jak wygląda sytuacja w innych godzinach? Pokaż testy jak możesz.

Powinno być chyba na odwrót przy przeciążeniach, między 14 a 22:00, bo wtedy największy ruch, wracają ze szkół i pracy i siedzą przy komputerach.

najzzo1337

Wiadomość zawiera obraz

No dziś akurat było tak ze o 12 już przestało, ale nie zrobiłem testa po 30min się internet zresetował i znów lagi aż do teraz 15:30 Emotikon: Mrugający 

neostr.jpgPS. Widać ze ciągle wraca do tego "optymalnego" 52ms, ale coś pinguje, jak to ustabilizować skoro oni nic z tym nie mogą zrobić? Zobaczymy po wizycie technika