Mam usługi Orange od zeszłego czwartku. Niestety mimo dobrego pingu 24-30ms gra się okrutnie źle (FIFA 22).
Odczuwalne są bardzo duże opóźnienia, mini przeskoki co praktycznie odbiera frajdę z gry. Czy to odosobniony przypadek czy ten ten typ tak ma ? Nie ukrywam że po przejściu z popularnej kablówki na V oczekiwałem poprawy a jest wręcz przeciwnie.
Podpisałem co prawda bezterminową umowę ale chyba zakończę ją w terminie 14dni bo ten aspekt dyskwalifikuje mi te usługi całkowicie.
Inna sprawa- czy wpływ na taki stan rzeczy może mieć to, że de facto nie mam światłowodu poprowadzonego do mieszkania ? Technicy wpieli się w coś w ścianie i do Funboxa leci normalny kabel sieciowy, a po drodze jest jakiś adapter.
Dziś już 29 i 30,tak że stopy pingowe rosną
@Grzesiek9271 pewnie masz zasilanie poe w domu do ONT, które jest gdzieś w piwnicy. Nie powinno to mieć wpływu na ping.
Mowa o Fifie. Fifa 22 zrobiona jest w formie p2s czyli łączymy się z serwerem. Jest pokazany ping serwera. I jeśli mamy nawet 26 ms to i tak nie zawsze jest tak samo bo mimo wszystko liczy się internet przeciwnika. A marchmaking jest tam mega mega słaby. Zdarza się że losuje ludzi z Afryki, wow. Albo spoza Europy, gdzieś na Azję
Bardzo dziwna polityka firmy. Łączy nas zawsze bardzo szybko, bardzo, ale często z bardzo głupim rejonem względem nas
Niestety ping który jest widoczny grze i w lobby jest najwyraźniej oszukany. Opóźnienie jest strasznie widoczne, nieraz nie mam wpływu na rozgrywkę bo to co wciskam na padzie po prostu się nie rejestruje.
Na połączeniu z Vectry które nadal mam aktywne do końca umowy zazwyczaj jest akceptowalnie porównując do Orange gdzie nie miałem choćby jednego meczu z dobra rozgrywka na 20-25 meczów które rozegrałem w około tydzień. Dyskwalifikuje mi to dalsze używanie internetu od Orange mimo że reszta jest całkiem ok. W poniedziałek planuje udać się do najbliższego salonu i po prostu rozwiązać umowę w terminie 14 dni i pozostaje telefon do Vectry żeby coś ciekawego przedstawili.
@Szkieletor owszem matchmaking jest dziwny ale jednak ludzie jakoś grają, na Orange łączy mnie chyba z całym światem gdzie na Vectrze w normalnych godzinach zdarzy się trafic na Polaków czy naszych innych sąsiadów. Rozgrywając w jeden weekend 20 meczów powinienem mieć szansę zagrać w normalnych warunkach ale tak się nie stało ani razu ani w dzień ani późną nocą. Każdy mecz używając Orange to opóźnienie poza normą. Ewidentna wina pomarańczowych skoro mam bezpośrednie porównanie u siebie w mieszkaniu u dwóch ISP. Mój przypadek nie jest odosobniony bo kolega mieszkający kilometr ode mnie ma to samo. Wnioski nasuwają się same.
Łączy cie ea.
Racja, umknęło mi "NA" Orange
Nie znam się za bardzo na tym. To wielka plontanina kabli, zależna też od miejsca z którego mieszkasz, inne wyjście na świat np.
Ja gram na ps5 w ffe 22. Grałem w nią s styczniu, ping b 23 ms. Teraz odpaliłem z 2 tyg temu i byl 26, teraz 28. W innych grach też większy
Jakkolwiek nie czuje nic z tego co piszesz, a jestem wyczulony mocno. Fut działa dobrze, sezony gorzej bo tam nie możesz przed meczem zobaczyć połączenia
Jakie miasto u ciebie, gdzie mieszkasz?
Olsztyn. U wszystkich znajomych graczy to samo występuje więc nie jest to odosobniony przypadek.
W moim przypadku nawet menu gry zacina. W meczu mam jedną wielką loterie bo piłka odskakuje przy każdym kontakcie a zawodnikiem 95+ dryblingu nie mogę się obrócic bo potyka się o własne nogi, regularnie zdarza się po prostu brak reakcji na komendy + nieustanne uczucie slow- motion. Czegoś takiego nie widziałem nawet na LTE z Polsatu gdzie grałem na pingu 50-60ms.
Znajomi gracze, jedno osiedle jak zgaduje?
No nie powinno tak być, ale ping wg rzecznika praw nei istnieje, a już na pewno nie w Fifie
Pozostaje ci wrócić do poprzedniego dostawcy, lub jeszcze jakis inny
Ja mam rok światłowód od nich i bylo naprawdę ok, jednak się pogarsza. Rozmawiałem tu z pracownikiem orange na priv, zapewnia że re posty są analizowane ale.... nie dostajemy zadnych info od nich, de facto nei wiemy co się dzieje i czy zostanie coś poprawione