Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Utrata pakietów

ROZWIĄZANE
mewik
Poziom 14, Tropiciel Przestworzy

Utrata pakietów

Wiadomość zawiera hiperłącze Wiadomość zawiera obraz

vdsl2 napisał(-a):

@mewik Wysłać polecenie pathping samsung.pl i zobaczym jak to wygląda u ciebie ?

22222.jpg

mewik

Utrata pakietów

Wiadomość zawiera obraz

MT293782 napisał(-a):

Pobierz program WinMTR (lub skorzystaj z podanego wcześniej windowsowego polecenia), podaj np. adres TSa z którym masz problemy i sprawdź gdzie jest loss. Jeżeli będzie on na adresie routera, będzie to oznaczało, że problemem jest medium transmisji (kabel/Wi-Fi). Jeżeli straty będą głównie na routerach brzegowych Orange (XX.neo.tpnet.pl) to będzie oznaczało winę routera lub łącza. W drugim przypadku należy zgłosić usterkę na infolinii, jako powód podająć utratę pakietów uniemożliwiającą komfortowe korzystanie z internetu.

Nawet na stykach z Telią nie występuje tak duży loss, o jakim pisze autor wpisu.

Serwer ts'a mierzony przez WiFi i kabelPrzez WiFiPrzez WiFiPrzez kabelPrzez kabel

-brtk-
Poziom 28, Znawca Przestworzy

Utrata pakietów

Wydaje mi się, że masz router walnięty, podmień na inny, dostałeś funboxa od orange? Albo Orange ma problem na swoim routerze brzegowym zaraz jak łączysz się z centralki. Podmień router, jak nie będzie poprawy, zgłoś to na infolinii.

Anonim
Nie dotyczy

Utrata pakietów

Wiadomość zawiera obraz

Bez tytułu9.png

mewik

Utrata pakietów

-brtk- napisał(-a):

Wydaje mi się, że masz router walnięty, podmień na inny, dostałeś funboxa od orange? Albo Orange ma problem na swoim routerze brzegowym zaraz jak łączysz się z centralki. Podmień router, jak nie będzie poprawy, zgłoś to na infolinii.

Skoro router jest niesprawny to czemu działał na innym komputerze?Nie dostałem funboxa.Miałem wybór albo kupić ten router i zapłacić jednorazowo 50 zł, albo jakiś inny(nie wiem jaki konkretnie) i płacić 10 zł przez 2 lata.Router był wymieniany ale dostałem ten sam model, a innego modelu niestety nie mam żeby sprawdzić czy będzie działał.

Anonim
Nie dotyczy

Utrata pakietów

A jak wyglądają parametry linii w tym tp-linku? Jak jest z ilością błędów w czasie.

mewik

Utrata pakietów

jaryn napisał(-a):

A jak wyglądają parametry linii w tym tp-linku? Jak jest z ilością błędów w czasie.

Nie wiem czy o to ci chodzi, ale prędkość pobierania mam do 5MB, bo stare łącze jest czy kable czy coś, ale nie wiem czy ktoś tak ustawiał.Ten technik co u m nie był faktycznie coś mówił że może mi zmniejszyć prędkość do 1MB i będzie wszystko dobrze ale myślałem że mówił to z ironią, a ilość błędów w czasie niestety nie wiem gdzie sprawdzić.Wysłałbym screena z statusami ale tam są jakieś ip i trochę boję się że ktoś będzie mnie DDOSował albo coś ;<

Anonim
Nie dotyczy

Utrata pakietów

Wiadomość zawiera hiperłącze

mewik napisał(-a):

jaryn napisał(-a):

Nie wiem czy o to ci chodzi, ale prędkość pobierania mam do 5MB, bo stare łącze jest czy kable czy coś, ale nie wiem czy ktoś tak ustawiał.Ten technik co u m nie był faktycznie coś mówił że może mi zmniejszyć prędkość do 1MB i będzie wszystko dobrze ale myślałem że mówił to z ironią, a ilość błędów w czasie niestety nie wiem gdzie sprawdzić.Wysłałbym screena z statusami ale tam są jakieś ip i trochę boję się że ktoś będzie mnie DDOSował albo coś ;<

@mewik Tak jak piszesz, wygląda mi coś, że kuleje, twoja linia możesz, jeszcze sprawdzić, czy nie ma nowego firmware do tego routera.Zobacz tu http://www.orange.pl/kid,4004134906,id,4004813063,title,TPLINK-TDW8950N-aktualizacja-oprogramowania-...

Anonim
Nie dotyczy

Utrata pakietów

Wiadomość zawiera obraz

Bez tytułu10.png

Jest taka tabelka tam niema żadnego IP.

MT293782
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Utrata pakietów

mewik napisał(-a):

Wysłałbym screena z statusami ale tam są jakieś ip i trochę boję się że ktoś będzie mnie DDOSował albo coś ;<

To usuń je w Paincie.