- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Udostępnianie interentu a problem z XBOX - błąd MTU
Nie wiem jakie parametry sieci ma konkurencja, ale na przykładzie jaki podał @Anonim jeden z nich parametr MTU ma analogicznie ustawiony jak w naszej sieci.
Dlaczego u konkurencji MTU może być wyższe? Prawdopodobnie wynika to z oszczędności i nie zakupiono tam elementów do szyfrowania komunikacji klientów (Security Gateway) skutkiem czego nie ma dodatkowego nagłówka IPSEC w sieci transportowej ale też sieć jest podatna na ataki i po prostu być może sieci konkurencyjnej po prostu nie zależy na bezpieczeństwie swojej sieci i ich użytkowników, a skupiają się na obniżeniu kosztów. Dlatego nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że Orange daje "za słaby" internet.
Czy przeprowadziłeś test z jakimś routerem LTE łącząc konsolę po Eth?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przywołany plus też nie jest święty. Ma dwa standardowe punkty dostępowe: 'plus' i 'internet', i każdy ma swoje małe problemy (akurat nie z konsolami, a dostępem do niektórych serwerów w USA, Japonii i Chinach).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
nie przeprowadzałem testu na routerze LTE, gdyż nie mam takiej potrzeby, konieczności. Wiem, ze telefon jest sprawny i poprawnie realizuje swoje zadania (punkt dostępu) jeśli ma włożoną odpowiednią karte operatora. Niestety z Orange nie działa punkt dostępu dla konsoli Xbox, co nie przeszkadza by telefon z kartą Plusa sprawnie tworzył taki działający punkt. Jesteście jako ORANGE w stanie rozwiązać w 2 tygodnie ten problem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Xbox one, xbox live działa z APN Internetipv6. Fortnite CoD działają. MIcrosoft oficjalnie wspiera IPv6 a więc problemy z NAT odpadają.
https://support.xbox.com/en-US/xbox-one/networking/ipv6-on-xbox-one
- « Poprzedni
- Następny »