- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
@codplayer ale tu nie ma żadnego przerabiania. Po prostu odłączasz Funboxa i przypinasz swój router pod ONT. Kwestia tylko zamówienia FB3.0 + ONT.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
Żeby to jeszcze wszędzie było możliwe, u mnie technik powiedział, że nie może tak zrobić bo światłowód Netii jest w bloku, pomimo tego, że w piwnicy przechodzi na światłowód Orange. Wynika to z jakichś umów pomiędzy Orange a Netią ? Czy po prostu zła wola technika ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
chyba jest dokładnie na odwrót bo funb3.0 ma wbudowane to coś na stałe, ja muszę zamówić przeróbkę jako osobną końcówkę/port na zewnętrzny router. U mnie zabudowa mieszkalna jest indywidualna, jak i na łączach nie ma żadnych pośredników, ale jak to w polsze-cuda mogą się różne zdarzyć bo jeszcze nie ma komu kłaść światłowodów poza planami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
Ale to zaraz.. Ty masz ten światłowód czy ADSL'a/VDSL'a? Bo jak nie masz światłowodu, to przy składaniu zamówienia po prostu mówisz im, że masz swój router i potrzebujesz podłączenia z oddzielnym ONT.. Więc żadnych przeróbek nie potrzebujesz.
Jak ktoś ma od razu podłaczonego Funbox'a 3.0 przy instalacji, to wtedy robią zgłoszenie, na oddzielne ONT. Czasami jest to niemożliwe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
adsl- zwykły miedziany orange pod router fb2.0 którego zastąpiłem własnym routerem.
ale wkrótce zmiany mają nadejść na łączach (wycofywanie miedzi).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
No to ja nie rozumiem Twoich postów. Ciągle piszesz o jakiś przeróbkach itp.. Jak ciebie na razie takie coś nawet nie dotyczy bo nie masz światłowodu. I z racji ADSL'a, masz wyższy ping o conajmniej 20ms w porównaniu do FTTH przez zastosowany przeplot w celu korekcji błędów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
właśnie dlatego że mnie nie dotyczy i jestem zapobiegawczy czy wchodzić w temat i co mogę na czym zyskać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
czy tak wygląda przykładowa "przeróbka" ONT- czyli końcówka światłowodu na LAN pod router:
?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś