- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
T-Mobile to będzie alternatywa! Inny routing, inne punkty styku 🙂
Mowie o przypadku kiedy ktos jest skazany tylko na jednego operatora...w wielu blokach jest od dawna alternatywa w postaci kilku kablowek i orange albo
wymagający uzytkownik bedzie mial wreszcie wybor...nawet jesli wiecej zaplaci...poza tym chcecie lepiej to musicie liczyc sie z wiekszym kosztem...jakosc niestety kosztuje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
@pawel__b Ja i tak nadal nie ufam T-Mobile 😛
No ja mieszkam w bloku na fajnym osiedlu ale mam wybór między Vectrą a Orange jeśli chodzi o kabel... reszta to radiówki, a mieszkam na parterze więc tym bardziej radiówka nie wchodzi w grę.
Vectra może i jest trochę lepsza do gier ale zaniża transfer, znajomy w weekendy zamiast 100mbps ma niecałe 10. Tak źle, tak niedobrze.
Niestety ale jestem skazany na Orange.
Wiesz @pawel__b mi tam 100mbps by spokojnie starczyło, byleby pingi były niskie i stabilne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
No ja zakladam ze T-Mobile bedzie działał na zasadzie podobnej do LLU a nie BSA
innej opcji nawet nie biore pod uwage 😉
wiec routing i punkty styku beda inne....lepsze stąd duże przyspieszenie w Orange zeby chwycic teraz jak najwiecej klientow zanim T-Mobile swiatlowodowy wystartuje!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
Wariant BSA jest taki wg wikipedii:
Poziom IP NZ (IP niezarządzany) realizowany w oparciu o RILM w sieci IP bez konieczności budowy fizycznego PDU. Jest to prosta odsprzedaż szerokopasmowej usługi detalicznej świadczonej przez operatora udostępniającego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
A gdzie napisali że usługa od TM to będzie ten wariant BSA?
Az nie chce mi się wierzyć...to byłoby kompletnie bez sensu... Moze to będzie jakiś inny wariant BSA czyli swiatlowody plus koncentrator GPON od Orange ale dalej już po sieci TM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
- @Piotr7ekk85
Jesli to będzie w modelu IP Niezarządzany to pewnie będzie korzystać z punktów styku Orange:
Obawiam się że jednak może być tak jak mówicie czyli że w całości będzie po sieci Orange ale jaki w takim razie ma w tym interes T-Mobile?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś