- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słaba prędkość połączenia (przesyłąnia) na Konsoli PS5
Konsola jest połączona przez wifi.
Sprawdzałem na pasmie 2.4 oraz 5.0ghz jak i rownież podłączałem kabel Rj-45 bezpośrednio pod konsole i wyniki wysyłania się nie zmieniły ok 12mb/s. Sprawdzę jeszcze kabel na innym urządzeniu bo tego nie robiłem.
@IreneuszCD napisał(-a)
@Adam__Wy Trzeba połączyć konsole kablem LAN, będzie zgodnie z umową prędkość, jeśli się nie da tak połączyć, to rozdzielić sieci inne nazwy i korzystać z 2,4GHz.
sprawdzałem te opcje i dalej to samo.
@IreneuszCD napisał(-a)
@atlas_cudow obstawiam słaby sygnał wi-fi i 2,4GHz trochę poprawi sytuację, choć znając konsole, jak router nie jest w tym samym pomieszczeniu, to kiepski transfer po wi-fi jest, trzeba kablem LAN spiąć FunBox z konsolą 😎
próbowałem po kablu i nic się nie zmieniło
@j131 napisał(-a)
Ale przecież, przynajmniej zgodnie z dokumentacją (ale i ze zdrowym rozsądkiem) te konsole nie wymagają jakichś kosmicznych prędkości. Pod tym względem to teoretycznie i 802.11n by wystarczyło z nawiązką:
https://www.playstation.com/en-us/accessories/playstation-portal-remote-player/
Byle faktycznie było stabilnie, a pewnie nie jest.
Jak połączyłem konsolę ps5 oraz ps portal z siecią 2.4 ghz ale z telefonu to urządzenia się sparowały i działały prawidłowo chodź test prędkości łącza na konsoli wyszedł gorszy niż na routerze nawet po kablu.
A jak odpalam gry z chmury na portalu przez sieć wifi działa super.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To co nie działa?
Ps portal nie łączy się z twoją konsolą, kiedy oba są w LAN? O to chodzi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Adam__Wy Ja swoją konsole mam ustawioną jako DMZ i wszystko działa ok, niektórzy zaraz napiszą że to mniebezpeczne itd w przypadku komputera tak ale co mi zrobią przez ps5 a to że nigdy nie uzyskasz pełnej prędkości łącza to już raczej kwestia serwerów playstation a nie problem po stronie operatora.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »