Nie można wyświetlić tego widżeta.

Problemy na linii CS:GO > Światłowód

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 541
  • 204
  • 0

@WabolMonster  Wiesz gdybym miał Orange cały czas to może takie coś byłoby dla mnie norma... ale przeżyłem szok jeśli chodzi o gry online po wymuszonej zmianie internetu z Hyperionu na Orange dsl, jak przesiadka z Mazdy RX-8 do Fiata 126p. Połasiłem się na światłowód bo myślałem że będzie lepiej - niestety, poza prędkością wielkich zmian nie ma.

@-brtk-  @Anonim  @pawel__b  Tutaj jeszcze ciekawa trasa z Polski do Polski... zwykle jest Polska-Niemcy-Polska ale 3 różne kraje to już przesada. Widocznie Orange wchodzi na nowy level peeringu 😉 http://prntscr.com/ksduv4

@Piotrekk85  Twoim zdaniem zbanowanie heavy userów zmniejszy ping jeśli pakiety Polska-Polska lecą przez pół europy?

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32828
  • 39149
  • 1392

Nie od razu. Bo Orange tego nie zrobi dobrze. Potem zaczną się reklamacje i odblokowania. Tak samo jak były limity przy neo. Dla pingu to był najlepszy okres w historii. Sam wtedy miałem ADSL 2 Mbps i pingi rzędu 30 ms. Porównując do dzisiejszych - to byłoby nawet przyzwoicie.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32828
  • 39149
  • 1392

Na dziś od Orange oczekiwałbym jednego: stworzenia narzędzia do wysyłania logów i przykładów. Potem stworzenie skryptów i skorzystanie z AI by diagnozować problemy, luki. A potem zainwestowanie trochę kasy i szukanie rozwiązań (może zupełnie nowych) by realnie coś zmienić.

Anonim

Nie dotyczy

Są u mnie kablówki gdzie ping jest 1ms czyli lepiej niż w Orange.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2431
  • 4115
  • 56

@Banan922 ta trasa to do UPC jest. Z UPC do Orange też idzie przez zagranicę, bo Orange nie wymienia się ruchem.

@Anonim jak 1ms to już nie kablówka. 😎 Ale fakt, normalny dostawca dostawca w swoim szkielecie ma 1ms albo i poniżej. Już kiedyś poruszałem ten temat. Kwestia konfiguracji, ale Orange nigdy nie stawiało na opóźnienia, pomietajcie że u nich wywalczyć interleaver depth na najmniejsza wartość w dslu graniczyło z cudem.

Anonim

Nie dotyczy

@-brtk-napisał(-a)

@Anonim jak 1ms to już nie kablówka. 😎 Ale fakt, normalny dostawca dostawca w swoim szkielecie ma 1ms albo i poniżej. Już kiedyś poruszałem ten temat. Kwestia konfiguracji, ale Orange nigdy nie stawiało na opóźnienia, pomietajcie że u nich wywalczyć interleaver depth na najmniejsza wartość w dslu graniczyło z cudem.

@-brtk-Ofertę też maja całkiem fajna tutaj

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32828
  • 39149
  • 1392

Forma właścicielska tej firmy i opinie w internecie zachęcają do wzięcia tam internetu.
Anonim

Nie dotyczy

Na wysokość tego czynnika wpływają takie rzeczy, jak jakość sygnału od dostawcy łącza, czy w Orange tak jest ?

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32828
  • 39149
  • 1392

Jakość sygnału można różnie mierzyć. Ale wg regulaminu podłączenie do usługi jednego komputera dla klientów Orange może być niewystarczające.
Anonim

Nie dotyczy

Tak bo Orange idzie na ilość a nie na jakość świadczenia usługi wg regulaminu i cennika.