- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy na linii CS:GO > Światłowód
@WabolMonster Wiesz gdybym miał Orange cały czas to może takie coś byłoby dla mnie norma... ale przeżyłem szok jeśli chodzi o gry online po wymuszonej zmianie internetu z Hyperionu na Orange dsl, jak przesiadka z Mazdy RX-8 do Fiata 126p. Połasiłem się na światłowód bo myślałem że będzie lepiej - niestety, poza prędkością wielkich zmian nie ma.
@-brtk- @Anonim @pawel__b Tutaj jeszcze ciekawa trasa z Polski do Polski... zwykle jest Polska-Niemcy-Polska ale 3 różne kraje to już przesada. Widocznie Orange wchodzi na nowy level peeringu 😉 http://prntscr.com/ksduv4
@Piotrekk85 Twoim zdaniem zbanowanie heavy userów zmniejszy ping jeśli pakiety Polska-Polska lecą przez pół europy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na dziś od Orange oczekiwałbym jednego: stworzenia narzędzia do wysyłania logów i przykładów. Potem stworzenie skryptów i skorzystanie z AI by diagnozować problemy, luki. A potem zainwestowanie trochę kasy i szukanie rozwiązań (może zupełnie nowych) by realnie coś zmienić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Są u mnie kablówki gdzie ping jest 1ms czyli lepiej niż w Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Banan922 ta trasa to do UPC jest. Z UPC do Orange też idzie przez zagranicę, bo Orange nie wymienia się ruchem.
@Anonim jak 1ms to już nie kablówka. 😎 Ale fakt, normalny dostawca dostawca w swoim szkielecie ma 1ms albo i poniżej. Już kiedyś poruszałem ten temat. Kwestia konfiguracji, ale Orange nigdy nie stawiało na opóźnienia, pomietajcie że u nich wywalczyć interleaver depth na najmniejsza wartość w dslu graniczyło z cudem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@-brtk-napisał(-a)
@Anonim jak 1ms to już nie kablówka. 😎 Ale fakt, normalny dostawca dostawca w swoim szkielecie ma 1ms albo i poniżej. Już kiedyś poruszałem ten temat. Kwestia konfiguracji, ale Orange nigdy nie stawiało na opóźnienia, pomietajcie że u nich wywalczyć interleaver depth na najmniejsza wartość w dslu graniczyło z cudem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na wysokość tego czynnika wpływają takie rzeczy, jak jakość sygnału od dostawcy łącza, czy w Orange tak jest ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak bo Orange idzie na ilość a nie na jakość świadczenia usługi wg regulaminu i cennika.