- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z utratą pakietów
Po tym winmtr sam widzisz, że problem jest w telii... 😉 A Orange nie umie wynegocjować (albo i nie chce) polepszenia tego stanu.
To, że mu decelowy host odpowiada w 100%, to nie oznacza, że utraty pakietów po drodze na łączach telii nie odczuwa w grze. Jest wręcz przeciwnie.
Wiecie jak wygląda utrata pakietów w grze cs:go? To wam napisze, jak sam miałem za czasów jak byłem w orange.
1) Ktoś rzuca granat, a ja nie słyszę wybuchu.
2) Ktoś strzela do mnie w plecy i przez utratę pakietów ja tego nie słyszę.
3) Występują ściny, teleporty.
4) Ogólnie 5% lossa i już nie idzie grać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam ten sam problem. Zaczeło się to 5 dni temu. Wcześniej normalnie niemieckie serwery 40-60ms, 0% utraconych, ale teraz? 5-10%, a ping zwiększył sie do 70. Posiadam 9lvl faceit i zapewne każda osoba, która gra na moim poziomie wie jak to irytuje. Dokładniej opisał -brtk- jakie problemy występują przy 5% utraconych pakietów. Jedyny serwer, na którym można pograć to Holenderski. A przy kwocie 70zł/msc internet powinien być w miare ogarnięty, tak?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@xMatheush @-brtk- Nie jest to problem po stronie Orange zrobiłem test z internetu T-mobile i taki sam wynik.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panowie jeżeli chcecie sobie tak klasycznie potrollowac na forum to ja nawet wam chętnie przyznam racje i powiem "tak to na pewno wina tego okropnego Orange".
A jak chcecie naprawdę zdiagnozować problem to macie wiele opcji:
- tcpdump i analiza pakietów, może coś znajdziecie
- postawcie sobie ec2 instance w darmowym tier w AWS w regionie np Dublin i zobaczcie jak to działa wtedy
- postawcie to samo w regionie Frankfurt i sprawdźcie
- wiele innych
No i na koniec mała dygresja - rozumiem że powstało w tej dyskusji twarde założenie ze serwery CS:GO są super, niezawodne i nigdy nie przeciążone wiec po co tracić czas na kontakt z dostawca gry, przecież na pewno winny jest dostawca łącza?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@deni też mam prawie 10 lvl na faceicie i dokładnie ten sam problem co ty. Na niemiecki serwer nie ma co liczyć. Jedyne wyjscie to holenderski
@bez_nazwy potrolować to sobie możesz na kwejku. Płacą ci za bronienie orange? Dziwne że tylko orange ma takie problemy od 5 dni. Dziwne że zawsze mam po 30 więcej pingu niż reszta graczy. Chcesz screena? Może screena ile mi % pakietów nie dochodzi? Kogo to wina jak nie orange?
@Anonim poziom 26 specjalista a jedyne co robisz to bronisz orange i wysyłasz swoje "wyniki" jakby miały mi w czymkolwiek pomóc. Internet mobilny lte to sobie możesz testować. Też mam internet mobilny t-mobile i wychodzi na to samo. Nie po to płace 70zł za KABLOWY a nie LTE żeby mieć to samo przepraszam bardzo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
xMatheush napisał(-a):@deni też mam prawie 10 lvl na faceicie i dokładnie ten sam problem co ty. Na niemiecki serwer nie ma co liczyć. Jedyne wyjscie to holenderski
@bez_nazwy potrolować to sobie możesz na kwejku. Płacą ci za bronienie orange? Dziwne że tylko orange ma takie problemy od 5 dni. Dziwne że zawsze mam po 30 więcej pingu niż reszta graczy. Chcesz screena? Może screena ile mi % pakietów nie dochodzi? Kogo to wina jak nie orange?
@vdsl2 poziom 26 specjalista a jedyne co robisz to bronisz orange i wysyłasz swoje "wyniki" jakby miały mi w czymkolwiek pomóc. Internet mobilny lte to sobie możesz testować. Też mam internet mobilny i wychodzi na to samo. Nie po to płace 70zł za KABLOWY a nie LTE żeby mieć to samo przepraszam bardzo
To po co brałeś internet od Orange ja też mam od Orange i płace 80.13zł i mi wystarcza bo nie gram
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po co? Bo w moim miejscu zamieszkania to jedyny internet kablowy. Skąd mialem wiedziec ze płacąc 70zł za internet 80mb bede mial problemy jak przy lte no nie rób sobie ze mnie jaj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@xMatheushTo moze zgłoś problem do operatora podaje tobie telefon 510 100 100.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgłosiłem, powiedzieli że z ich strony wszystko ok i nawet jeśli zgłoszą do działu technicznego, to z powodu dobrych parametrów automatycznie odrzucą