- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z utratą pakietów
Pozdrawiam
Maciej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Pisałem już raz że jedyny kablowy internet na jaki mogłem sobie pozwolić to orange. UPC bedzie jak sie przeprowadze niedługo. A poza tym specjalista z ciebie od siedmiu boleści. Jedyne co robisz to odsyłasz do google jakbyśmy sami nie mogli tego zrobić. Te wszystkie podstawowe rozwiązania każdy studiował mase razy. Koniec rozmowy
@mabud73
1. Z tego co się oriętuję rano i w nocy jest dokładnie to samo.
2. "Brak sfinalizowania umów między operatorskich" od 2 lat.
3. "Konserwacja systemu i prawidłowe ustawienia" mam wszystko idealnie dobrane, to nie tłumaczy problemów od kilku dni non stop u kilku ludzi
4. Rozumiem cię i twoją rozmowę. Jesteś jeden z niewielu który stara sie pomóc i faktycznie odpisuje a nie ..., które podstawowymi pojęcialmi tylko szpanują, cisną od razu i odsyłają do google.
5. Napewno zrobiłbym to co ktoś mi kazał gdyby się rozpisał, bo tak jak mówiłem w sprawie internetu jestem zielony a kroki typu "wiele innych" albo "postawcie sobie ec2 instance w darmowym tier w AWS w regionie np Dublin i zobaczcie jak to działa wtedy" kompletnie nic mi nie mówi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ccleaner, czyszczenie kompa, format, restart routera na pstryczku i ustawieniach wszystko to samo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet mam od 4 miesięcy. Odległość od stacji, skrzynki czy jak ktoś to nazwał jest bardzo mała. Były już znacznie gorsze warunki pogodowe i o dziwo wszystko śmigało. Dziwi mnie to że do Szwecji teraz mi łączy bez utraty pakietów jak kiedyś było 15-20% tylko ping dalej 100, a przy niemieckim gdzie miałem 0% pakietów i 55pingu teraz mam 15% pakietów i 65pingu .Do teraz internet ogólnie działał nienagannie do czasu aż magicznie sie wszystko zmieniło. Ciężko sie ładują niektóre odtwarzacze no i te niemieckie serwery. Nie sprawdzałem UK. Chciałbym też się dowiedzieć jak to jest że ludzie z mojej drużyny rozsiani po całej polsce łącząc się na polski serwer mają 10-20 pingu kiedy ja mam 50
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange niestety ma globala kiepskiego i przykład telii jest tego przykładem już nie wspominając ile ruchu nawet krajowego leci przez nieszczęsny opentransit.
Swoją drogą ocenianie straty pakietów przez odmowe zapytań ICMP przez hopy po drodze jest niepoważne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@xMatheushJak widze, że cos zaczyna się dziać dziwnego na linii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Proszę o nie dołączanie się więcej do rozmowy z komentarzami, które nie wnoszą nic konstruktywnego do rozmowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś