- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam mam taki problem gdyż syn który uwielbia grać w grę Roblox napotkał problem z internetem.Problem jest taki ze jak włącza grę poprzez router to w rogu jest kwadracik biały który się kręci 360 stopni natomiast się nie kręci i stoi w miejscu.Gdy udostępnię internet z telefonu to wszystko działa i syn normalnie gra a jak przełączy na router to jest tak jak pisałem wyżej.Niedawno przenosiłem numer do Orange i na początku już był ten problem,gdy posiadałem inny router od innego operatora to nie było żadnego problemu lecz gdy wziąłem router w Orange to już jest problem.W załączniku screenshot problemu.
Nazwa modelu to HUAWEI - B535 - A44D
Pozdrawiam
posiadam router marki Huawei a nie jakiś LiveBox czy FunBox.Router bezprzewodowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli powyższa rada nie zda egzaminu, to pewnie musicie wykupić Orange VPN by pograć w tą grę na internecie mobilnym, na ipv6 na neostradzie z funboxem Roblox nie działa, wymuszenie ipv4 zdawało egzamin, nie wiem jak na internecie mobilnym. 😉
Zaloguj się na router Huaweia 192.168.8.1 , znajdź zakładkę gdzie możesz ustawić APNy etc, ustawienia profilu chyba powinno się nazywać, podobnie jak w telefonie, i zmień tam typ IP na ipv4.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli powyższa rada nie zda egzaminu, to pewnie musicie wykupić Orange VPN by pograć w tą grę na internecie mobilnym, na ipv6 na neostradzie z funboxem Roblox nie działa, wymuszenie ipv4 zdawało egzamin, nie wiem jak na internecie mobilnym. 😉
Zaloguj się na router Huaweia 192.168.8.1 , znajdź zakładkę gdzie możesz ustawić APNy etc, ustawienia profilu chyba powinno się nazywać, podobnie jak w telefonie, i zmień tam typ IP na ipv4.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z grą
W routerach mobilnych nie zawsze da się ustawić zmianę z IPv6 na IPv4.
@KacperZawidzki proponuję sprawdzić ustawienia:
Wyłączyć zaporę sieciową. Jak nie zadziała, to włączyć ją ponownie.
Otwarcie odpowiedniego portu dla gry. Trzeba w Internecie poszukać, jakie porty muszą być otwarte dla gry i je wpisać w poniższych ustawieniach.
Jeszcze ustawienia NAT.
Też często się spotykam, że apka na Internecie z Play działa, z Internetu od Orange nie działa. Dzwoniłem nie raz na infolinię Orange, ale twierdzą, że nie blokują, a apka dalej nie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z grą
Dzięki za pomoc,znalazłem tą zakładkę i zmieniłem na Ipv4.Problem rozwiazał się i leci jak błyskawica 🙂