- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Polecane narzędzie do testowania dla streamerów
@-brtk- Pewnie jest, ale u mnie są dziwne anoamlie z tym programem. Z ciekawości przetestowałem jeszcze jeden raz, minuta testu na każdy serwer i tym razem wyniki wyglądają na bardziej wiarygodne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość też ma znaczenie dla quality w tym programie:
Bandwidth: Fairly self explanatory - this is the bandwidth TwitchTest was able to sustain to the server. Note that TwitchTest will never go above during 10mbps during testing and Twitch currently recommend a maximum of 6mbps (6000 kbps) when streaming.
Quality: This is a metric which tries to measure the overall stability / quality of the connection based on the rate at which data was sent and the number of re-transmitted packets. It's measured out of 100, and a quality rating of 80 or higher is recommended for a stable stream. If your internet connection is below 10mbps upload, quality numbers may be lower due to your ISP discarding data.
Poniżej natomiast mój z UPC 250/20 Mb/s:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Także zrobiłem sobie ten test i początkowo nie wygląda jakoś zbyt dobrze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Azja, także nic dziwnego Chociaż Londyn i Madryt też tak sobie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Gatts Odznacz serwery z poza Europy. Nie ma sensu testowania do serwera np w Japonii bo nikt o zdrowych zmysłach mieszkając w Polsce nie będzie do tego serwera streamował 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mimo nieaktualnych sterowników do karty sieciowej test jak na łącze UPC wyszedł nad spodziewanie dobrze bo wygląda ,że znacznie zostały poprawione parametry pingu względem tego co miałem kiedyś korzystając z ich usług.Z miłą chęcią zobaczyłbym jak sprawuje się łącze UPC teraz we Wrocławiu jak ktoś z Was akurat mieszka w tym mieście i korzysta z ich usług.
Jeżeli chodzi o Mnie powtórzyłem test dzisiaj i jedna ważna rzecz na niekorzyść usługodawców niezależnie od marki jaką testowałem już u Siebie ma jedną przypadłość a mianowicie w weekendy ping w grach online oraz na serwery twitch czy youtube wzrasta.Test przeprowadzę także jutro i zobaczę jak będzie wyglądał jutro u Mnie.
A to mój test na serwery europejskie.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »