Po około godzinie rośnie ping w EA Sports FC. Mam światłowód od Orange. Co zrobić?

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 19
  • 57
  • 0

Po około godzinie rośnie ping w EA Sports FC. Mam światłowód od Orange. Co zrobić?

@Glutnapisał(-a)

@slug4ngnapisał(-a)

@Glut  Nie mam Wi-Fi w komputerze

@slug4ng  po kablu.

Ale to chyba przez jakiś adapter jedynie tak? Bo w komputerze mam jedno wejście ethernet

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1486
  • 5927
  • 57

@slug4ng  podobasz kabel i konfigurujesz połączenie w Windowsie.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2198
  • 21

@slug4ngnapisał(-a)

@arthur Jak by tak było to większość graczy by narzekało na niegrywalny gameplay a tak nie jest. Ja raz na miesiąc mam jakąś chwile gdy da się zagrać normalnie

Właśnie tak jest - ciagle i ciągle "większość" narzeka na "niegrywalny" gameplay. Może jeszcze warto dla sprawdzenia podmienić pada i przewód do pada 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

@Glutnapisał(-a)

@slug4ng  zawsze możesz spróbować tak: zainstaluj VPN na komputerze i zrób z niego hotspot.

Czy tobie @Glut takie działania poprawiły łączność z serwerami EA? Co by to niby miało dać?

• 1486
  • 5927
  • 57

@j131  VPN często poprawia problemy  z trasą pakietów.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

@Glutnapisał(-a)

@j131  VPN często poprawia problemy  z trasą pakietów.

Skąd pomysł że trasy pakietów są złe?

• 1486
  • 5927
  • 57

@j131  jak wynika z tracerute ma po nad 10 pozycji. IMHO za dużo.

• 19
  • 57
  • 0

@arthur Próbowałem na 2 padach bezprzewodowo i teraz też na innym kablu, żadnej różnicy 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12100
  • 74

A konsolce nie jest za gorąco? Może po prostu wydajność Ci obcina.  Od zawsze były takie problemy?

• 19
  • 57
  • 0

@atlas_cudow  Konsola jest cicha i nie grzeje się, problemy mam od zawsze na tym światłowodzie, wcześniej miałem inny net ale nie grałem online w fife