Po około godzinie rośnie ping w EA Sports FC. Mam światłowód od Orange. Co zrobić?

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 19
  • 57
  • 0

Po około godzinie rośnie ping w EA Sports FC. Mam światłowód od Orange. Co zrobić?

@arthur Jak by tak było to większość graczy by narzekało na niegrywalny gameplay a tak nie jest. Ja raz na miesiąc mam jakąś chwile gdy da się zagrać normalnie

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

A te lagi to są zawsze, czy w jakiś konkretnych godzinach? Np wieczorem, kiedy najwięcej osób siedzi w necie?  Może jest jakiś problem na styku sieci? Generalnie powinieneś robić diagnostykę właśnie wtedy, kiedy występują problemy, a nie w dowolnym momencie. 

• 19
  • 57
  • 0

@j131 Jakie możliwości? Przecież jakby były problemy z serwerami EA to innym też było by ciężko grać a widzę że ludzie grają na twitchach youtubach itd. i większych problemów z opóźnieniem nie mają

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5927
  • 57

@slug4ng  zawsze możesz spróbować tak: zainstaluj VPN na komputerze i zrób z niego hotspot.

• 19
  • 57
  • 0

@atlas_cudow Mam opóźnienie między tym co robię na padzie a co robią zawodnicy w grze, lagów jako takich nie ma. Diagnostykę mogę robić ciągle bo tak jak pisałem, momenty dobrej gry trafią się raz na miesiąc i trwają bardzo krótko w losowym czasie w jednym dniu XD

• 19
  • 57
  • 0

@Glut  Nie mam Wi-Fi w komputerze

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35094
  • 293

@slug4ngnapisał(-a)

@j131 Jakie możliwości? Przecież jakby były problemy z serwerami EA to innym też było by ciężko grać a widzę że ludzie grają na twitchach youtubach itd. i większych problemów z opóźnieniem nie mają

Jakby, gdyby toby... Kryształowa kula gdzieś mi się zapodziała, więc niestety niczego takiego zakładać nie mogę. Kontaktowałeś się w tej sprawie ze wsparciem EA czy XBOX? Po samych tak nieprecyzyjnie opisanych objawach nic się nie da sensownego doradzić.

Takie minimum przyzwoitości to byłoby pokazanie statusu z tej strony:

https://help.ea.com/pl/help-tools/ea-connection-report/

po zalogowaniu się oczywiście.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

@slug4ng  Kto jest właścicielem sieci? Jakiś lokalny operator czy hurtownik typu SI lub FH? . 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5927
  • 57

@slug4ngnapisał(-a)

@Glut  Nie mam Wi-Fi w komputerze

@slug4ng  po kablu.

• 19
  • 57
  • 0

@atlas_cudow Sieć była budowana z projektu Polska Cyfrowa przez Orange