- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po około godzinie rośnie ping w EA Sports FC. Mam światłowód od Orange. Co zrobić?
@arthur Jak by tak było to większość graczy by narzekało na niegrywalny gameplay a tak nie jest. Ja raz na miesiąc mam jakąś chwile gdy da się zagrać normalnie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po około godzinie rośnie ping w EA Sports FC. Mam światłowód od Orange. Co zrobić?
A te lagi to są zawsze, czy w jakiś konkretnych godzinach? Np wieczorem, kiedy najwięcej osób siedzi w necie? Może jest jakiś problem na styku sieci? Generalnie powinieneś robić diagnostykę właśnie wtedy, kiedy występują problemy, a nie w dowolnym momencie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Jakie możliwości? Przecież jakby były problemy z serwerami EA to innym też było by ciężko grać a widzę że ludzie grają na twitchach youtubach itd. i większych problemów z opóźnieniem nie mają
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slug4ng zawsze możesz spróbować tak: zainstaluj VPN na komputerze i zrób z niego hotspot.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow Mam opóźnienie między tym co robię na padzie a co robią zawodnicy w grze, lagów jako takich nie ma. Diagnostykę mogę robić ciągle bo tak jak pisałem, momenty dobrej gry trafią się raz na miesiąc i trwają bardzo krótko w losowym czasie w jednym dniu XD
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut Nie mam Wi-Fi w komputerze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slug4ngnapisał(-a)@j131 Jakie możliwości? Przecież jakby były problemy z serwerami EA to innym też było by ciężko grać a widzę że ludzie grają na twitchach youtubach itd. i większych problemów z opóźnieniem nie mają
Jakby, gdyby toby... Kryształowa kula gdzieś mi się zapodziała, więc niestety niczego takiego zakładać nie mogę. Kontaktowałeś się w tej sprawie ze wsparciem EA czy XBOX? Po samych tak nieprecyzyjnie opisanych objawach nic się nie da sensownego doradzić.
Takie minimum przyzwoitości to byłoby pokazanie statusu z tej strony:
https://help.ea.com/pl/help-tools/ea-connection-report/
po zalogowaniu się oczywiście.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slug4ng Kto jest właścicielem sieci? Jakiś lokalny operator czy hurtownik typu SI lub FH? .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow Sieć była budowana z projektu Polska Cyfrowa przez Orange