- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po około godzinie rośnie ping w EA Sports FC. Mam światłowód od Orange. Co zrobić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po około godzinie rośnie ping w EA Sports FC. Mam światłowód od Orange. Co zrobić?
Znalazłem taki adres
A tu do xbox
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slug4ng nie wygląda to na problem na "Twojej" sieci, raczej dalej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeszcze coś takiego z WinMTR
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slug4ng weź sobie jakiś darmowy VPN i zmień DNS na 1.1.1.1 lub 8.8.8.8
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pula IP 83.1.x.x to chyba jesteś za CG NAT ? Masz pewnie ipv6? Jeżeli tak, to usuń z loginu /ipv6 i zrób reboot routera. Powinno złapać ipv4 i pozbędziesz się CG NAT .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Te DNSy już próbowałem w sumie i dużo innych, żadnej różnicy a VPNa to nie da rady ogarnąć na konsoli
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli jedziesz na światłowodzie, konsola podłączona przewodem, pad do konsoli też przewodem, to więcej nic nie zrobisz.
Na 99,999 proc. to nie jest wina dostawcy internetu, ani żadnej rzekomo gorszej infrastruktury na wsi.
Powodów należy poszukiwać w działaniach EA i np. eksperymentowaniu z matchmakingiem - to może się zmieniać dynamicznie w czasie, Dobór rywali to kompromis między lokalizacją a skillem graczy.
Nawet przy 15 ms mogą pojawiać się lagi. Także pomiędzy różnymi trybami opóźnienia mogą się znacznie różnic. Gdy w rivals jest 30 ms, to magicznie w drafcie można grać na 15 ms
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam ipv4, nie mam w loginie /ipv6, mam też zaznaczone w funboxie 'Wymuś połączenie IPv4', na kosoli wszystko wygląda ok - NAT otwarty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
IMHO cały ten kierunek z obwąchiwaniem tras nie ma sensu w tym wypadku. Googlowata inteligencja podpowiada co następuje:
AI Overview
Adresy IP serwerów EA Sports FIFA (obecnie EA FC) nie są publicznie udostępniane ani stałe, ponieważ są one dynamiczne i zarządzane przez sieć serwerów EA. Zamiast szukać adresów IP, powinieneś sprawdzać status serwerów EA na stronie Pomoc EA lub na platformie EA Help na Twitterze (@EAHelp) w przypadku problemów z połączeniem.
Dlaczego adresy serwerów nie są publiczne:
Dynamiczne adresy IP:
EA stosuje rozbudowaną sieć serwerów rozproszonych po całym świecie, a adresy IP tych serwerów są zmienne i mogą ulec zmianie bez ostrzeżenia.
Zarządzanie ruchem:
Dynamiczne zarządzanie serwerami pozwala na optymalizację obciążenia i zapewnienie stabilności połączenia, co jest kluczowe dla gier online.
Co możesz zrobić, gdy masz problemy z połączeniem:
Sprawdź status serwerów:
Wejdź na stronę Pomoc EA, aby sprawdzić, czy serwery nie są chwilowo niedostępne z powodu awarii lub prac konserwacyjnych.
Monitoruj media społecznościowe:
W przypadku awarii możesz znaleźć informacje w czasie rzeczywistym na profilu EA Help na Twitterze (@EAHelp).
Sprawdź połączenie z platformą:
Problemy mogą wynikać z awarii platformy, na której grasz (np. PlayStation™Network, Xbox Live). W takim przypadku skorzystaj z odpowiednich kanałów wsparcia technicznego tej platformy.
Czy wyczerpałeś te możliwości @slug4ng? Z jakim rezultatem?