Połączenie hotspot z Samsunga s21 ultra z kartą sim w roamingu i zamknięty NAT

ROZWIĄZANE

Poziom 16, Badacz Przestworzy
  • 25
  • 57
  • 0

@atlas_cudow  nie wiem czy pracujesz dla Orange czy nie, ale powinieneś dostać za tą robotę co tutaj robisz albo wynagrodzenie, albo podwyżkę. Bardzo Ci dziękuję za poświęcony czas i chęć pomocy!

• 25
  • 57
  • 0

@atlas_cudow Hej, nie sądziłem że wrócę tutaj szybciej niż będzie mi się wydawać😂 Wczoraj wszystko elegancko, pograłem rodzaj NAT: Otwarty. Dziś odpalam konsole i mam powtórkę z rozrywki. Powtórzyłem twoją instrukcję wczesniej restartując telefon i usuwając te nazwy punktów dostępu które stworzyłem z instrukcji, nawiasem mówiąc zacząłem od statusu quo. Mimo do dalej mam rodzaj NAT: zamkniety i nic nie mogę zrobić. Masz jakieś sugestie? Czy niepowodzenie protokołu UPnP jest w tym wszystkim istotne? Ma to jakies znaczenie? 

dodam tylko, że vpn dziala bo sprawdzałem ip z tej stronki i nie mam ipv6 tylko ipv4 zgodne z telefone

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2845
  • 12106
  • 74

UPNP w zasadzie nic nie ma do rzeczy w kwestii NAT.  Jeżeli IP masz publiczne to od strony samego VPN wszystko działa.  Czy na WAN w telefonie masz takie samo IP jak na tej stronce www?

• 25
  • 57
  • 0

@atlas_cudow tak ip jest to samo. Sprawdzałem i porównywałem jak w instrukcji