- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange światłowód do gier
"Mają inne widełki" to znaczy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Łukasz18 Cześć, to ja, popularny owoc 😄
Ogólnie z moich doświadczeń i innych ludzi - masówki w Polsce są takie same. Netia, Orange, T-Mobile - wszędzie są problemy, tylko nazwy sieci są inne. Jak nie masz nic lokalnego to w grach może być różnie. Sam wiele lat byłem u lokalnego (nie tak małego, ale mimo wszystko to nie masówka) i było super, w grach zero problemów i to na miedzi wiele lat temu. Pewna osoba z tego forum z którym miałem kontakt poprzez steama narzekała na netię, zmieniła na lokalnego i problemy z wysokimi pingami zniknęły, jest git. Pewnie nie wszyscy lokalni to cudo, ale i tak powinno być lepiej niż u masówek.
Niestety u mnie nic lokalnego teraz nie ma, więc byłem skazany na Orange, teraz na T-Mobile. Ostatnio i tak prawie nie gram online bo ogrywam gierki single player (Beyond - Two Souls, Civilization 6, Detroit: Become Human i inne) więc nie frustruję się pingami i lagami. Stąd prawie nic nie piszę ostatnio 😄
Grać online nie mam na razie ochoty, mam dość nerwów odnośnie ''ja mam skoki po 200 ms i lagi, a przeciwnik stabilne 40 ms i brak lagów".
Jeśli nie masz nic sensownego to bierz Orange, lepiej przecież i tak nie będzie. Minus Orange to taki, że połączenia PL-PL często lecą przez Niemcy, i zamiast 10 ms masz 50. Ogólnie chyba coś tam poprawili jeśli chodzi o połączenia poza Polskę, więc jeśli nie trafisz na jakiś niższy priorytet albo pechową pulę IP to nie powinno być tragedii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Łukasz18: widełki dla nowych umów na ten moment.
Orange
TM
PLUS (na żółto - wg mojej wiedzy sprzedaż nieaktywna,wewnętrzna; reszta dla innych)
Tak naprawdę to są detale które i tak ciężko egzekwować. Tak samo przelicznik między 1MB a 1kB i między 1MB a 1GB jest liczony jako 1000, a nie po informatycznemu jako 1024.
Dla innych firm wygoogluj już sobie sam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję za odpowiedź Panie "Bananie" 😂, chciałbym się zapytać, czy da się w jakiś sensowny sposób rozwiązać problem z pingami za pomocą vpn lub czegoś innego? Ostatnio też czytałem opinie że jedni mają ping w grach 10ms inni że 1000ms, więc od czego zależy ze jedni mają tak a drudzy tak?
Do września pewnie się jeszcze pozmienia, ciekawie wyglądają te oferty, ale po co komu 300/50 z Orange jeśli ping jest za wysoki 🙄
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A mogę wiedzieć co VPN daje w kwestii pingów?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gra, w którą zawsze gram nie blokuje VPN ale kto wie ile on zniży ping 😐
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Łukasz18 Ale niekoniecznie musisz mieć aż tak zły ping na Orange. Pisałeś że interesuje Cie Frankfurt, a Orange ma tam swój opentransit i może nie będzie źle. Nawet ping może być poniżej 30, a to już uważam za super rezultat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bardziej uważam że u mnie ping będzie wysoki i mam zero nadziei na to że będzie 10 albo cuś w tym stylu, ponieważ mieszkam na wsi 🙄 ale skoro orange może sobie poradzi we frankfurcie to może rzeczywiście ping będzie niski, ale jak piszę, po opiniach których się naczytałem moja wiara w dobre pingi Orange zmalała, ale się wszystko okaże za 3 miesiące.