- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, chciałem się zapytać, czy zakup Orange VPN pozwoli mi zmienić NAT 3 na NAT 2 ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Szomti jeśli modem LTE obsługuje NAT3 to nie zmieni na NAT2 automatycznie, nawet ręcznie tego się nie da w panelu administracyjnym zmienić, jedyne co można zrobić, to wyłączyć firewall w modemie, ale to średnio bezpieczne, Orange VPN powinien pomóc 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
NAT - czy zakup Orange VPN zmieni mi NAT z 3 na 2?
A jaką masz ofertę internetu mobilnego w Orange i jaki router (modem)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Szomtinapisał(-a)Witam, chciałem się zapytać, czy zakup Orange VPN pozwoli mi zmienić NAT 3 na NAT 2 ?
Zakup Orange VPN nie zmieni NAT 3 na NAT 2, technologia idzie to przodu i systemy zabezpieczeń, nowe modemy obsługują NAT 3, NAT 2 to już tylko stare modemy mają, ale jeśli chodzi o udostępnianie portów czy zdalny dostęp, NAT 3 nie blokuje tego, jak masz jakieś problemy to je opisz, dodaj zrzuty z konfiguracji modemu. Na miesiąc możesz zakupić Orange VPN, może problemy które masz znikną 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Włączyłem tą usługę i sprawdzimy, czy to coś pomoże. Miejmy nadzieję, że zmieni się to automatycznie, w razie braku postępu, postaram się znaleźć inny sposób.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Szomti jeśli modem LTE obsługuje NAT3 to nie zmieni na NAT2 automatycznie, nawet ręcznie tego się nie da w panelu administracyjnym zmienić, jedyne co można zrobić, to wyłączyć firewall w modemie, ale to średnio bezpieczne, Orange VPN powinien pomóc 😉