- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet 80 problemy z grą sieciową Escape from Tarkov wieczorami
Temat przeniesiony z Internet domowy do odpowiedniej kategorii + dodano etykiety - moderator Bartłomiej
Witam,
Odkąd użytkuje internet domowy 80 Orange mam problemy z połączeniem do gry sieciowej Escape from Tarkov. Internet do komputera podłączony po kablu. Problem z połączeniem występuje w tzw. godzinach szczytu czyli popołudnia i wieczory.
Wyskakują błędy typu:
- host has failed to respond,
- Nie można połączyć się z serwerem zdalnym
- Próba połączenia nie powiodła się, ponieważ połączona strona nie odpowiedziała poprawnie po ustalonym okresie czasu lub utworzone połączenie nie powiodło się, ponieważ połączony host nie odpowiedział 104.20.114.14:443
Zauważam, że wtedy także słabo działa np. Netflix czy Youtube na telewizorze po wifi.
W nocy i rano problem nie występuje.
Przeprowadziłem szereg testów, resety routera, weryfikacja z developerami gry itd. Gra działa normalnie na hotspocie z telefonu (sieć Plus). Problem jest więc ewidentnie po stronie Orange. Może ktoś miał podobny problem? Serdeczna prośba o podpowiedź, jak podejść do tematu, co zgłosić do Orange itp?
Z góry bardzo dziękuję za podpowiedzi.
Pozdrawiam
Piotr
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki. Zadzwoniłem do Orange. Zmienili mi protokół z ipv6 na ipv4 i działa bez problemu.