Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gra online nie działa na danych mobilnych

Franek1104
Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy

Witam, mam pewien problem z grami online na telefonie takimi jak np: Brawl Stars, Clash of Clans, czy inne gry od Supercell ale nie tylko. Mimo, że mam włączone dane mobilne i mam dostęp po internetu, bo aplikacje takie jak Instagram czy Facebook działają to większość gier online nie działa. Próbowałem już wielu sposobów, ale nic nie pomaga. Proszę o pomoc.

11 ODPOW. 11
agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny

Wiadomość zawiera hiperłącze

@Franek1104 Zerknij na tematy Rozwiązano: Problem z transmisją danych w grach - Nasz Orange - 69294

Nie działa gra on-line mimo dostępu do internetu – Strona 2 - Nasz Orange - 133017

Potrzebny jest też VPN Orange VPN | Orange Polska

Na czym grasz i jak się łączysz z modemem (jeśli masz stacjonarny modem z routerem)?

Franek1104

Sposób pokazany w tym linku nie pomaga. Gram na telefonie Motorola G9 play. Mam pytanie czy VPN jest płatny?

agat13

@Franek1104 Tak, szczegółów dowiesz się włączając usługę na infolinii obsługowej. Na dole linkowanej strony masz ceny za oba rodzaje VPN-ów i sposób aktywacji, oraz konfigurację na Androidzie (zakładki rozwijalne-jak skonfigurować)

Dynamiczny 7zł brutto/mc

Statyczny 20zł brutto/mc i aktywacja 5 zł brutto jednorazowo

Franek1104

Nie ma jakiegoś innego sposobu aby zaradzić problemowi niż kupowanie VPN-a? Mój brat ma taki sam telefon i u niego wszystko działało normalnie od zawsze i nie musiał nic kupować.

agat13

Franek1104

Na kartę, a na wifi wszystko działa poprawnie. Tylko na danych mobilnych nie działają. 

agat13

@Franek1104 Brat ma też kartę?

Jeśli tak, zweryfikuj ustawienia z jego smartfonem

Pablo5
Poziom 35, Ekspert Galaktyczny

Cześć @Franek1104 

Zerknij do tego  podobnego wątku co jest na forum Niedziałające gry przy korzystaniu z danych komórkowych https://nasz.orange.pl/t5/Gry-online/Niedzia%C5%82aj%C4%85ce-gry-przy-korzystaniu-z-danych-kom%C3%B3...

Może dzięki zawartym w tym wątku ustawieniom punktu dostępu uda w którym kolega zawarł uda się  rozwiązać Twój  problem.

Jeśli te ustawienia w tym linku nie pomogą to zerknij jeszcze do tego linka Nie działające gry online na danych komórkowych https://nasz.orange.pl/t5/Gry-online/Nie-dzia%C5%82aj%C4%85ce-gry-online-na-danych-kom%C3%B3rkowych/...

Jeśli te linki nie pomogą to trzeba wykupić Orange VPN, ale ta usługa dostępna jest tylko dostępna  w abonamencie Orange. W Orange na kartę niestety ta usługa nie jest dostępna

Jeśli korzystasz z jednej z ofert:

• internetu mobilnego (w dowolnym planie)
  • wybranych Planów Komórkowych: wszystkich obecnych Planów Komórkowych, Smart Planów (Smart Planu LTE Głównego, Dodatkowego, Planu Mini LTE)
  • Telefonu komórkowego w Ofercie Orange Love oraz ofercie Orange Love Internet 4G dla domu

Więcej informacji o VPN Orange w tym linku https://www.orange.pl/view/vpn

Pozdrawiam

Franek1104

Dziękuję wam  za dobre chęci, ale nic nie pomaga. Widocznie tak ma być. Może to wina telefonu.