- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam serdecznie. Mam problem z Game Rangerem - po uruchomieniu program ładuje się normalnie lecz gdy chcę założyć host - w trakcie jego zakładania pojawia się komunikat związany z NAT i użytkownicy nie mogą się do mojej gry podłączyć. Game Ranger używa portu 16000. Gdy wkładam sim z siecią konkurencyjną na literę p tego problemu nie ma.... Czy istnieje jakaś możliwość obejścia tego problemu? Jestem niemal w 100% pewny, że problem leży po stronie nadgorliwości sieci Orange 😞 Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu gdyż jestem zadowolony z sieci Orange, niski ping, dobre prędkości jednak rozrywka multiplayer liczy się dla mnie tak samo jak ping i czasy ładowania stron internetowych.
Pozdrawiam, Daniel.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Game Ranger problem z NAT - mobilny internet prepaid.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję za odpowiedź. A co jeśli łączę się za pomocą routera EDIMAX-LT-6408n i modemu Huawei-e3372? To ipv6 to chyba mogę jedynie wpisać gdy do łączenia używam telefonu komórkowego? W routerze mam dostępną opcję VPN chociaż nie wiem czy cokolwiek to zmienia... Szkoda, że w Orange takie problemy z tymi połączeniami 😞 Jeśli nikt mi nie pomoże będę najwyżej zmuszony kupić prepaid w konkurencyjnej sieci aby pograć lub całkowicie zabrać się z tej sieci znów jak przed laty 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem jakiej pomocy oczekujesz jeszcze... Nie znam Twoich sprzętów na tyle czy obsługują ipv6. W każdym powinna być opcja na konfigurację apn/punktu dostępu.
Co do vpn - ta opcja służy do konfiguracji gdybyś zakupił zewnętrzną usługę vpn - ale podejrzewam, że nie chcesz za to płacić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam takie opcje w konfiguracji LTE.. I pozostałe przykładowe opcje: Tak zgadza się nie chcę płacić za to - zwłaszcza, że na sieci na literę p NAT jest umiarkowany i da się normalnie grać - szukam rozwiązania aby nie bawić się w przekładanie kart SiM.. Chciałbym pozostać w Orange bo w Orange są mniejsze pingi niż w sieci na P .' )
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję Ci za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie vurion /YT.