- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak internetu po zmianie ustawień sieciowych (IPv6 na IPv4) a problemy z transmisją danych w grach
ja miałem internetipv6 zmieniałem na internet i mi w ogole nie działa internet jeśli zmienienie na ten ,,internet”
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z transmisją danych w grach
1. Nagraj filmik jak ustawiasz APN i uruchom hotspot/router WIFI po czym wejdź do gry wieloosobowej
2. Czy to sim ze zwykłego startera orange czy wersja dla dziecka? Temat był wałkowany na forum, jeśli tak to musi być zwykły starter orange, bez blokad, wtedy będzie działać.
3. Chodzi o typ NAT? Prawdopodobnie nie masz typu 1 lub 2, wtedy trzeba skorzystać z usługi Orange VPN.
Czekam na filmik, możesz wrzucić na hosting i wysłać link na pw.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z transmisją danych w grach
Już w tygodniu to ustawiłem,zresetowałem ustawienia apn i zresetowałem ustawienia połączen internetowych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z transmisją danych w grach po zmianie ustawień sieciowych
po ustawieniu nie można resetować ustawień, bo w ten sposób nie są one zachowywane, trzeba ustawić poprawnie APN i upewnić się że jest on zaznaczony.
Jeśli ustawienia IPv4 nie rozwiążą problemu to zostaje usługa Orange VPN która była już wspominana.
Choć do samego grania bez bycia hostem, nie wierzę w to że nie da się grać w gry online mając zwykły sim ze zwykłego startera Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mi działa bez problemu już
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chyba chodzi to, że niektóre routery 5G działają tylko z APN : internet, a niektóre internetipv6. I faktycznie tak jest. Miałem router Oppo, który nie działał na domyślnym APN internetipv6. Musiałem zmienić na "internet". Wcześniej miałem jakiegoś ZTE, który działał na odwrót, czyli z APN internetipv6 a nie z internet. Teraz mam TP-Linka od Orange i działa na internetipv6, ale nie łapie IPv6. Masakra 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś