Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dysk do whd 80

Citi2017
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

dysk do whd 80

@pawelowwidzisz @sebaswiderski  sprawdził i nie ma przykro nam Emotikon: Szczęśliwy

pawelow
Poziom 18, Badacz Przestworzy

dysk do whd 80

No cóż trochę jak pies ogrodnika.

A co do dzierżawy- niby jest (wynika choćby z zapisów cennika Orange Love gzie przy TV jest opcja dzierżawa dysku - 49,99 złotych (jednorazowo). Potwierdził mi to konsultant.

Ale jak zamówić? Nie wiadomo Emotikon: Szczęśliwy

Highlighted
1pietrek1
Poziom 19, Odkrywca Przestworzy

dysk do whd 80

Dyskow nie ma i pewnie nie będzie. Ja przy zamówieniu zaznaczyłem zakup dysku, ale potem konsultant zadzwonił, że tylko w salonie i mogę sobie dokupić. Później w salonie zrobili wielkie oczy i tak jestem bez możliwości nagrywania. 

pawelow

dysk do whd 80

A może by tak złożyć reklamację na okoliczność braku możliwości kupienia/wydzierżawienia dysku? Jeśli Orange nie ma dysków to niech udostępni wymianę dekoderów na ICU100.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

dysk do whd 80

Wszystkie urządzenia są do wyczerpania zapasów.
Citi2017

dysk do whd 80

Jak najbardziej możesz wyjaśnij sytuacje reklamacji  Emotikon: Szczęśliwy  ale masz internet miedziany wiec twoim ratunkiem jest dekoder najnowszy  Dekoder IWU200  bo samsung tylko dla światłowodu  jak by co.

pawelow

dysk do whd 80

Tyle, że do IWU200 nie podepnę dysku, jest tylko (płatne i ograniczone czasowo) "nagrywanie w chmurze" i to nie wszystkich kanałów. Czyli proteza i to droga.

Co co zasady (poza chęcią Orange) nie ma technicznych przeszkód aby Samsung współpracował z VDSL (FunBox 1 lub 2). Teoretycznie (i praktycznie) nawet 4K chodzi bez problemu - testowane na Netflix - mam download na poziomie 50 Mb.

Citi2017

dysk do whd 80

Samsung jest przeznaczony wyłącznie do światłowodu tego ci Orange nie zmieni Emotikon: Szczęśliwy ale reklamację możesz próbować pisać  tylko daj nam znać jaki wynik Emotikon: Szczęśliwy

ludwik1
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

dysk do whd 80

Dyski jak nie produkowane to napewno są preparowane przez Sagemcoma, mają specjalną partycje i oprogramowanie szyfrujące Sagemcoma. Niestety jeżeli Sagemcom już ich nie produkuje nic innego nie zostanie. To tyle w temacie. Ewentualnie naciskać na operatora aby wznowił sprzedaż.

pawelow

dysk do whd 80

Było na ten temat kilka dyskusji na forum (widzę że też brałeś w nich udział). I wniosek jest taki, ze to tylko i wyłącznie kwestia konfiguracji dostępu w systemie Orange. Natomiast teraz może być jeszcze trudniej bo po wprowadzeniu IWU200 Samsung jest klasyfikowany jako "Premium" Emotikon: Szczęśliwy

Dlatego jeszcze raz powtórzę najprostszym (dla wszystkich) wyjściem z sytuacji byłoby udostępnienie przez Orange informacji o sposobie przygotowania dysku.