- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w sofcie do IWU 200
Tak mało userów na tym forum, że nikt się nie pochwalił.jeszcze aktualizacją. 😄 IWU.
Na pewno mnie do multi nie zachęcą 😜
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ważne info dla posiadaczy dekoderów IWU 200
W dniu dzisiejszym 29.11 2024 około godzin 17:35 dekoder IWU 200 pobrał najnowszą wersje oprogramowania/softu nr 03.20.40 z datą 24.09.2024 15:54:11. Nowy soft wprowadza funkcje HDMI-CEC która umożliwia włączanie i wyłączanie odbiornika TV pilotem od dekodera oraz wydaje mi się że poprawiła się jakość obrazu jest bardziej wyrazisty i żywszy. Sprawdzałem na swoim dekoderze i telewizorze Philips ta opcja działa. Pilotem od dekodera wyłącza się jednocześnie dekoder jak i telewizor.
Aby ta funkcja zadziała to po pobraniu aktualizacji przez IWU 200 należy włączyć tą funkcje w dekoderze, ponieważ jest ona wyłączona. Aby ją włączyć należy nacisnąć na pilocie przycisk Menu następnie znaleźć kafelek Ustawienia pózniej na liście po lewej stronie wyszukujemy HDMI-CEC i klikamy na pilocie OK. Następnie zmieniamy opcje CEC wyłączony na CEC włączony. Oprócz włączenia tej opcji w dekoderze to trzeba ją włączyć także w telewizorze. W moim Philips-ie aby to zadziało musi być włączona funkcja EasyLink. Aby ją włączyć nalezy wejść w ustawieniach TV następnie ustawienie ogólne i znależć kafelek EasyLink. Następnie klikamy w kafelek EasyLink i będą dostępne dwa warianty wyłączony/włączony. Będzie on wyłączony to trzeba będzie go włączyć.
Po tych operacjach zarówno dekoder jak i telewizor powinien się wyłączać pilotem od dekodera IWU 200.
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5 A sterowanie głośnością telewizora działa z pilota od dekodera?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnickjeśli chodzi o sterowanie głośnością telewizora za pomocą pilota od dekodera to niestety nie działa. Aby bardziej zwiększyć głośność to trzeba użyć pilota od telewizora. Jedynie działa wyłączanie i włączanie dekodera, telewizora za pomocą pilota od dekodera 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mój jeszcze nie pobrał. Wprawdzie miałem w tych godzinach wyłączony, ale widocznie nie wszystkie na raz i nie wszyscy od razu. Czekamy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1może będziesz miał atualizacje softu w pózniejszym terminie. Może sprawdzić jeszcze czy nie załapałeś się razem ze mną na aktualizacje uruchomiając ponownie dekodera za pomocą menu infolinii klikając przyciski D-C-D i schodzisz na kafelek Uruchom ponownie i kliaksz OK.Wtedy dekoder sprawdza czy nie ma najnowszej aktualizacji 🙂
Zauważyłem teraz taki malutki problem związany z diodą na dekoderze IWU 200 (zarówno jeśli jest włączona/wyłaczona opcja HDMI-CEC), która znajduje się na przednim panelu. Jeśli dekoder jest włączony to natęzenie światła powinno być niskie a teraz jest ono mocne. Natomiast jeśli dekoder jest wyłączony to nateżenie swiatła diody jest niskie a powinno być mocne.
Natomiast przed aktualizacją softu:
- natężenie światła mocne było gdy dekoder był wyłączony do trybu StandBy natomiast
- natężenie światła niskie było gdy dekoder był włączony a teraz jest to odwrotnie
Prosiłbym aby pomoc techniczna Orange przyjrzała się tej kwestii i przy najbliższej aktualizacji poprawiła tą kwestie
Dajcie znać czy u Was po aktualizacji softu IWU 200 też się pojawia taki sam problem z diodą na panelu przednim w IWU 200
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najlepiej byłoby gdyby użyszkodnik sam mógł zdecydować kiedy i jak mocno i czy w ogóle ta nieszczęsna dioda (bardziej to jest latarka niż sygnalizator) powinna się świecić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A mi się pomarańczowy kolorek nawet podoba.
Do diod z Funboxa 6 i IWU już się przyzwyczaiłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Praziomeknapisał(-a)A mi się pomarańczowy kolorek nawet podoba.
Do diod z Funboxa 6 i IWU już się przyzwyczaiłem.
a mi to wisi, tak jak ten dekoder wisi na kablach, upchnięty za telewizorem na ścianie.