- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana dekodera 4K multi
Dla mnie nie jest istotne kto odpowiada za to, że oprogramowanie jest niedopracowane. Być może, że w założeniach te sprzęty mają być cały czas włączone, nawet jak się ich nie używa. Była nawet kiedyś wizja likwidacji wyłączników; i to nas naprowadza na właściwy, IMHO, trop po co te urządzenia mają być rzekomo bez przerwy zasilane. Spoiler: aluduję do działań szpiegowskich Wielkiego Brata.
Ja tam widzę same pozytywy trzymania dekoderów w stanie bez zasilania przez większość czasu. Włączane są tylko wtedy kiedy są potrzebne. Jeśli przy okazji poprawia to ich stabilność (a poprawia), to tym bardziej mi to nie przeszkadza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tylko one pobierają energii tyle co kot napłakał w stanie uśpienia. Z wyłączniem z prądu wiąże się długi czas uruchamiania... Większość użytkowników oczekuje natychmiastowego działania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)Tylko one pobierają energii tyle co kot napłakał w stanie uśpienia. Z wyłączniem z prądu wiąże się długi czas uruchamiania... Większość użytkowników oczekuje natychmiastowego działania.
Toteż nic o energii nie pisałem. Paradoksalnie jednak pobór energii w stanie off i on jest dość podobny, ale o to nie dbam, mam swoją energię.
Tryb uśpienia to nieporozumienie - najczęściej generuje jedynie problemy, to jest pierwsza rzecz którą należy wyłączyć.
Co do użytkowników to łatwiej było mi ich przekonać że trzeba właczyć sprzęt minutę przed pierwszym programem, niż jak wyjść ze zwiechy. Dochodzenie do tego zajęło mi kilka miesięcy ponawianych prób. W końcu się poddałem i teraz mam święty spokój.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To prawda, że pobierają bardzo podobnie, ale nie chciałem tego pisać bo mogłoby to wywalać zbędną dyskusję. Nie do końca kumam o co chodzi z tymi zwisami. Mój dekoder włączony hmm pewnie ze 3 lata temu działa bez przerwy. Chyba tylko się wyłącza, kiedy w całym domu nie ma prądu:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mówimy o którymś z dekoderów Orange IP TV???
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie nie. Inny dekoder. Bardziej zaawansowany niż te od Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)Nie nie. Inny dekoder. Bardziej zaawansowany niż te od Orange.
No właśnie. Kiedy miałem jeszcze TV SAT z C+ też mi do głowy nie przychodziło wyłączanie dekodera.😀
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »