- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry
Mam pytanie pogorszyła mi się jakość obrazu na kanałach eleven ostatnio i wymieniłem dekoder ICU 100 na 4K multi z myślą że może to wina dekodera. Niestety jest jeszcze gorzej i na dodatek canal plus w 4K wygląda gorzej niż na ICU 100. Chciałem wrócić z powrotem do ICU lecz na czacie dostałem informację że nie da rady. Czy naprawdę nie ma już możliwości wymiany i mam być skazany na ten 4K multi, czy mam umowę wypowiedzieć i podpisać jeszcze raz, proszę o rady
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Onncki proponuję złożyć zamówienie na wymianę na ICU z powodu niekompatybilności z odbiornikiem TV. Zawsze jest zakładany margines tego typu problemów. Szablony wymiany czasem to przewidują i na to trzeba się powołać jako wymianę nietypową
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Onncki proponuję złożyć zamówienie na wymianę na ICU z powodu niekompatybilności z odbiornikiem TV. Zawsze jest zakładany margines tego typu problemów. Szablony wymiany czasem to przewidują i na to trzeba się powołać jako wymianę nietypową
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana dekodera 4K multi
Witam
Mam ICU 100 i IWU 200 są spoko stabilność spoko a jak obecnie ma się 4K Multi ? warto o nim myśleć w ogóle bo nie chce zaraz powrotu do IWU 200 z powodu bóli w sofcie i pracy owego dekodera
Pozdrawiam 🙂 a tak poza tym kiedy temat tv odmarznie bo wyraźnie został zamrożony 🙂 oby mróz puścił na wiosnę tę kwestię 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ryba168napisał(-a)Witam
Mam ICU 100 i IWU 200 są spoko stabilność spoko a jak obecnie ma się 4K Multi ? warto o nim myśleć w ogóle bo nie chce zaraz powrotu do IWU 200 z powodu bóli w sofcie i pracy owego dekodera
Pozdrawiam 🙂 a tak poza tym kiedy temat tv odmarznie bo wyraźnie został zamrożony 🙂 oby mróz puścił na wiosnę tę kwestię 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam.
Dekoder 4K Multi mam od ok. roku. Problemów natury technicznej - brak. Stabilny jeśli się o niego dba /Android/ - podstawa to opcje programisty i zmiana skali animacji , raz w miesiącu czyszczenie pamięci podręcznej i tzw. reset prądowy. Jedyna wada wg. mnie są ustawienia dźwięku. Mamy tylko dwie opcje -
automatycznie, włącz tylko formaty obsługiwane przez urządzenie / DD na wszystkich kanałach sztucznie podbity dźwięk / oraz opcja Brak: nigdy nie używaj dźwięku przestrzennego co daje typowe PCM na wszystkich kanałach. Co do obrazu to po ustawieniu w opcjach obrazu opcji automatycznej dekoder ustawia najwyższą rozdzielczość i częstotliwość odświeżania jaką obsługuje tv. Po ostatniej aktualizacji brakuje w opcjach obrazu automatycznego wyboru między HDR a SDR. Oba formaty można włączyć ręcznie . Ogólnie z 4K Multi jestem bardziej zadowolony niż z Stream 4K , który posiadałem wcześniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Matt11Zmiana szybkości animacji nie powoduje, że twój dekoder magicznie działa szybciej, tylko zmieniasz szybkość animacji. XD. Po 2. Serio czyścisz cache wszystkich aplikacji:)?? Naprawdę uważasz, że w XXI jeszcze to coś da:)? 3. Restart też nie ma większego sensu. Ludzie nie wyłączają dekoderów przez rok. Gdyby była taka potrzeba, to dekoder sam by się resetował co jakiś czas.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No cóż, każdy ma swoją wiarę. Te zabiegi , które krytykujesz szkody mi nie przynoszą, ani na deku ani w telefonach. Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu nie chodzi o krytykę, tylko o problem z rozpowszechnianiem bzdur z tik toka. Tego typu urządzenia projektuje się tak, aby działały bezobsługowo. Opcje programisty nie bez powodu nazywają się " programisty". One służą nam, deweloperom między innymi do emulacji zmiennych sprzętowych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Masz rację " aby działały bezobsługowo " tylko wytłumacz zwiechy, których bez resetu prądowego nie da się obejść albo wywalenie softa po zaniku napięcia. Niestety musisz wtedy działać. A są to dość częste przypadki. I gdzie tu widzisz brak obsługi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No za zwiechy odpowiadają deweloperzy. Standardowo ważność cache w aplikacji ma 48 godzin. Po tym czasie pliki są nadpisywane. Zwykle problemem są sami użytkownicy, bo kiedy widzą zapytanie "Czy zgadzasz się na wysyłanie danych diagnostycznych" , z automatu dają "NIE". A potem są jęki, że nic się nie zmienia...
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »