- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z sygnalem IWU200
Witam.
Jest problem z sygnałem dekodera IWU200
co parę chwil potrafi wyświetlić czarny obraz na tv ( nowy Smart tv samsung) lub wywalić całkowity brak sygnału i połączenia z tv oraz popiskiwać jakby w dekoderze coś się sprzęgło.
Dekoder już raz wymieniony w Orange.
Objawy te same przez WiFi I RJ45 i przy 3 różnych kablach hdmi ( test podłączeń tv zaleca za każdym razem wymianę kabla - te same kable nie mają żadnych problemów z innymi niż IWU200 urządzeniami).
Co można z tym zrobić bo na moje wyczucie jest to problem z gniazdami hdmi w tych dekoderach.
Ps - moja mama ma dokładnie taki sam problem u siebie w domu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PiotrekB2 zrób diagnostykę na kanale 998. Zdalnie trudno będzie coś podpowiedzieć... Nie wiadomo czy to problem pomiędzy modemem a dekoderem, czy dekoder emocji, a tv...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam podejrzenie na 95% problemu gniazda hdmi w tym modelu dekodera - u mnie 2 szt zachowywały się tak samo i u jeszcze jednej osoby 2 dekodery i dokładnie ten sam problem.
Pociągnięcie sygnału z modemu po kablu też go nie rozwiązuje.
A przy zanikach sygnału popiskuje dekoder a nie modem.
Jak na razie orange nie widzi problemu z tymi dekoderami, ew ich technicy zalecają tylko wymianę na Samsunga i tyle.
Ale ok sprawdzę jesteszcze tak jak sugerujesz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PiotrekB2 z faktami trudno polemizować. Warto zerknąć na numer partii tego i poprzedniego dekodera. Może wymienić w innym salonie?