Nie można wyświetlić tego widżeta.

Dekoder (4K - IWU200) włącza się sam bez żadnej ingerencji z mojej strony

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 433
  • 1389
  • 11

Myślałem, że mi się coś przyśniło, ewentualnie, że w nocy jakoś trącam pilota, ale nie.

W jednym pokoju dekoder 4K Multi, w drugim (moim) dekoder 4K. Jeżeli w drugim pokoju zostanie włączony dekoder 4K Multi to ten w moim (zwykły 4K) za parę, góra paręnaście minut też się sam włączy.

Oba dekodery mają (tak mi się wydaje) najnowsze oprogramowanie i wydaje mi się, że problem się pojawił po ostatniej aktualizacji dekodera 4K. Oba są połączone przez WiFi.

Czy ktoś zauważył coś takiego u siebie?

*Temat przeniosłem z działu "Telewizja" oraz doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

6 ODPOW. 6

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14453
  • 59381
  • 722

Multiroom - drugi dekoderer włącza się sam

@f00ku55  ciekawostka..gdyby się włączały od razu oba...przebicia z pilota na drugi dekoder. Widziałem raz coś takiego, gdy sterowanie było centralne.

Uruchamianie drugiego po  jakimś czasie to nowość ..jaki jest jeden i drugi dokładnie? Spróbuj wyczyścić oba do fabryki i sparować z wifi ponownie. Ciekawe czy to bug osobisty - przeznaczony tylko dla Ciebie, czy generalnie błąd systemowy po aktualizacji? 

• 433
  • 1389
  • 11

Pierwszy to 4K Multi, a drugi to IWU 200.

• 14453
  • 59381
  • 722

@f00ku55  czyli od sasa do lasa...Linux i android...Może nowy soft IWU coś wymodził?

Sprawdź resety..może pomogą, na pewno nie zaszkodzą 

• 433
  • 1389
  • 11

Spróbuję, ale najpierw zobaczę, czy wyłączenie obu dekoderów "z guzika" na dłuższą chwilę w czymkolwiek pomoże 🙂

• 14453
  • 59381
  • 722

Multiroom - drugi dekoder (4K - IWU200) włącza się sam po włączeniu pierwszego

@f00ku55  każda metoda i weryfikacja dobra. Zaobserwuj sekwencje i prawidłowość włączania zarówno w trybie uśpienia jak i całkowitego wyłączenia ( tryb Eco)

Później zresetuj IWU jako bardziej podejrzany...i informuj co będzie się działo 

• 433
  • 1389
  • 11

Nie mogę już niestety zmienić nazwy tematu, ale po dzisiejszym dniu jestem na 99,9% pewien, że to jednak nie jest kwestia multiroomu i drugi dekoder nie ma tu nic do rzeczy.

Dziś od rana był włączony wyłącznie pierwszy, główny dekoder (nie u mnie w pokoju), mój się nie włączył.

Po paru godzinach wracamy do domu, a mój dekoder (drugi, multiroom) jest włączony.

WTF Orange? Gdybym miał włączone HDMI CEC to również mój telewizor by się włączył i tak przez parę godzin wyświetlał statyczny obraz menu dekodera. Chyba nie muszę mówić, że w przypadku OLED'a jest to słabe rozwiązanie.