- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jaki laptop do mojego lacza 8 Gb/s
Takie pytanie może ktoś coś zasugeruje, bo moze i zmienie laptopa choc ten jest szybki i ma duzo ramu jak i dysków ssd. Co kupic nie chodzi mi o marke bardziej o parametry, zeby lacze przede wszystkim nie dławilo sie przy zainstalowaniu jakiegokolwiek antywirusa. No lapka z Thunderbolt 4 raczej nie kupie bo bym majatek stracil - bo tu podlaczenie tez nie jest takie proste. Bardzo prosze o Wasze sugestie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kamet68 IMHO daj sobie spokuj z tymi "antywirusami". Szkoda nerwów i pieniędzy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może i masz rację jadę na Windows Defenderze - strony odwiedzam bardzo różne i nic nie łapię szkodliwego. Wyglada troche na to, że producenci "antywirusów" bardziej je tworzą dla kasy niż dla rzeczywistej potrzeby.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut Ma rację. W warunkach domowych, systemowy antywirus jest ok. Zwróć uwagę tylko na samą kartę sieciową. Musisz mieć kartę 10GbE w lapku lub stacji dokującej. Chyba że zmierzasz używać go na Wi-fi to raczej coś z obsługą wi-fi 7 (BE) z MLO.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)... Musisz mieć kartę 10GbE w lapku lub stacji dokującej. Chyba że zmierzasz używać go na Wi-fi to raczej coś z obsługą wi-fi 7 (BE) z MLO.
Najlepiej i jedno i drugie. I bardzo dużo RAM - im więcej tym lepiej. No i dyski - żeby nie limitowały, to nie mogą być jakieś antyczne SATA SSD, musi być coś szybszego - M.2 NVMe na przykład.
A tak całkiem serio, to chyba masz za dużo kasy @kamet68.