- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, u mnie sytuacja przedstawia się mianowicie tak: dekoder jest w odległości w 1.9m od funbox, oba leżą na meblościance no i co jakiś czas wywala błąd s01-07, zmieniłem nawet kanał częstotliwości na 11 ale i to nie pomogło? Jakieś inne pomysły? Bo jak zgłosiłem awarie do orange to Pan technik stwierdził to i tak będzie zrywać połączenie i żeby podłączyć kablem Ethernet to nie będzie zrywać. A na chłopski rozumu skoro inne urządzenia nie miaja z tym problemu tylko modem więc wtf??
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Iwu200 zrywa Połączenie z funbox 3.0
Podłącz skrętką
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale on ma być podłączony przez wifi, jest to po coś aby można było z tego korzystać a nie " super dekoder który ma wifi ale nie funkcjonuje prawidlowo" absurd
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Woody2 IWU 200 łączy się po 5 GHz. Stąd zmiana kanały na 11-ty ( który jest dla 2,4) nic nie wniosła. Rozdziel sieci na modemie klikając w menu modemu w zakładce wifi/ zaawansowane i nadaj nazwę inna niż dla 2,4GHz ( np z podkreslnikiem _5) sparuje dekoder z modemem i powinno działać. Ważne jest, aby oba urządzenia wyeksponować na siebie jak najbardziej wystawiając w tej meblościance jak najbliżej krawędzi półek
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozdzieliłem sieć na dwie różne i czekamy na efekty, narazie z dekoderm spokój ale za to córkę na chwilę rozłączyło z wifi. Chyba że ten funbox jest taki słaby że zrywa połączenie przez wifi i trzeba by było by podłączyć po przez dodatkowy ruter
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Woody2 jest i na to sposób, ale to po kolei. Na razie czekamy czy to co zrobiłeś będzie załatwiało problem z dekoderem. Informuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Woody2 przy rozdzielaniu sieci zmieniłeś SSID więc to normalne, że osoby podłączone i korzystające z 5GHz będą mieć chwilowe problemy...
Jeśli mam być szczery, to nie przez dodatkowy router, a przez Access pointa. Będzie wtedy jedną sieć z modemu. Tak będzie prawidłowo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I mimo rozdzielenie sygnału dekoder zerwał połączenie, oczywiście z tym samym błędem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Woody2 niestety podejrzewam że problem będzie występował, było już na forum o tym że wifi w dekoderze potrafi sprawiać problemy, najlepszym oczywiście nie najwygodniejszym połączeniem jest kabel ethernet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Woody2Pytanie czemu zerwał? Czy to kwestia odbioru wifi z modemu przez dekoder czy nadawania wifi przez modem. Wystawiłeś na testy dekoder jak najbardziej w światło modemu? Czy modem stoi/leży bardzo obudowany i zasłonięty? Co znajduje się w linii prostej między modemem i dekoderem? Sprawdź czy modem/dekoder za bardzo się nie grzeją w regale? To również powoduje zwisy...
- « Poprzedni
- Następny »