- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, mam ostatnio jakieś dziwne anomalie z programami. Np leci inny program, niż jest napisane na liście programów. Przykład, na Polsacie np jest opis że leci film X, a jak włączę to leci coś kompletnie innego. Tvn 24, jest w miniaturce inny program, niż ten co powinen lecieć.
Przykład na zdjęciu. W miniaturce jest informacja, że ma lecieć Dzień po dniu, a w tle leci szkło kontaktowe. Jak wejdę w program, to szkło kontaktowe leci. Według programu, ma lecieć Dzień po dniu.
Dekoder 4k multi.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystko wróciło do normy. Okazało się że błędna była lista i czas programów w spisie programów na dekoderze. Teraz widzę, że pozmieniało się.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Inny program niż w opisie
@Mychal dobrze masz ustawioną godzinę w opcjach dekodera? To może powodować ten problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dobrze mam ustawioną, błąd występuje losowo. Dziś w ciągu dnia, normalnie działało. Teraz włączyłem i takie anomalie. W programie też ten program leci od 23, a zamiast niego leci co innego.
P. S Po 25 minutach, zaczął się poprawny program. Nie mam pojęcia co jest tego przyczyną. W dniu wczorajszym, też był ten sam problem, o tej samej godzinie.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mychal jeśli to występuje w godzinach nocnych to mogą być jakieś prace serwisowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mychal pytanie czy to nie zgadza się to na tym pasku na dołu, czy w menu kanałów na kanale 0 ?
Wszystkie audycje, czy tylko po jednej np na dzień, ale w różnych kanałach?
Z tego co wiem, to opisy przekazuje dany właściciel stacji, więc jeśli nie zmieni opisu u siebie, to i Orange przekazuje niewłaściwe opisy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Napiszę najprościej.
Na liście kanałów o godzinie 23 ma być program Dzień po dniu. Na miniaturce jest obrazek z innego programu(programu który leci przed Dzień po dniu) ale jest mimo to napis Dzień po dniu.
Czasami mam takie przeboje z Polsatem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Mychal
Czy próbowałeś zrestartować dekoder 4K Multi? W tym linku masz jak to zrobić https://www.orange.pl/omnibook/dekoder-4k-multi#
Restart urządzenia można wykonać na 3 sposoby:
- odłączając i podłączając zasilacz
- wciskając przycisk ON/OFF z tyłu dekodera (wyłącz i włącz dekoder)
- przytrzymując na pilocie przycisk włączenia/wyłączenia na ok 2 sekundy. Po pojawieniu się opcji "Restart / Wyłącz", wybierz "Restart" i wciśnij OK na pilocie.
Natomiast jeśli to nie pomoże to poproś doradcę na Orange czacie aby zlecił reset dekodera do ustawień fabrycznych( twardy reset).
Przypuszczam jeszcze że może być jakiś błąd w sofcie, oprogramowaniu tak jak to miało kiedyś miejsce w dekoderze ICU 100 w jednym z wątków NO w tym linku Błędne informacje o programie - Samsung ICU 100 https://nasz.orange.pl/t5/Dekodery-i-inne/B%C5%82%C4%99dne-informacje-o-programie-Samsung-ICU-100/td...
Daj znać czy udało rozwiązać się problem
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, nic nie pomogło. Jak ktoś ma 4k multi, niech proszę teraz zobaczy co leci na tvn 24. Powinno lecieć dzień po dniu, a leci szkło kontaktowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MychalNie masz gdzieś tam ustawień strefy czasowej, tj. czas letni/zimowy?
Osobiście nie mogę tego sprawdzić, bo nie mam telewizji...
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »