- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ICU100 - problem z HDCP 2.2
Ja mam od dzisiaj ten problem, wymieniełem stary amplituner który chyba miał HDCP1.4 na nowy Denon z wsparciem HDCP 2.3 - niestety tuner ICU100 jako jedyny ma problem z dogadaniem sie i mam brak obrazu.
Inne urzadzenia jak odtwarzacz Bluray, konsola PS4 nie maja zadnego problemu i obraz jest.
Jako obejscie problemu podłaczyłem tuner prosto do telewizora i jest obraz, a dzwiek idzie przez ARC, ale to wymaga teraz przełaczania sie w telewizorze pomiedy dwoma wejsciami, co psuje troche zamysł Amplitunera z kontrolą wielu wejsc HDMI.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja też potwierdzam, że jest z tym problem i dziwię się, że jeszcze do tej pory nikt tego nie rozwiązał.
Od niedawna mam Pioneera z HDCP2.2.
Chciałem nawet wymienić kabel HDMI, ale stwierdziłem, że to chyba nie przecież większego znaczenia. I tak dotarłem na ten temat.
Zrobilem dokładnie tak samo @MCHBOX - kablem HDMI do telewizora (na szczęście skrzyneczkę na kable mam osobno, więc to nie problem), a z powrotem dźwięk leci jako HDMI ARC.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest też obejście nie wymagające kosztów.
Trzeba jednak podłączyć dekoder do TV oraz posiadać wyjście optyczne w TV oraz wejście optyczne w ampli.
Takie rozwiązanie przy innym problemie opisywałem tutaj:
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »