Nie można wyświetlić tego widżeta.

Funbox 3.0 + Thomson Tha 100 Smart tv Android

ROZWIĄZANE

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 526
  • 2211
  • 13

Fun box 6.0 + Thomson Tha 100 Smart tv Android

W ogóle nie miga dioda act?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1080
  • 3552
  • 0

@atlas_cudow  dioda w tej karcie sieciowej tp link miga ale nie nawiązuje połączenia w samym thomsonie  tha 100

• 526
  • 2211
  • 13

A miga dioda. Nie masz włączonego przypadkiem wi-fi? Jeżeli tak to wyłącz wifi i chwilę poczekaj. Karta ma 2 diody? Zieloną i żółta?

• 1080
  • 3552
  • 0

@atlas_cudow  Wifi w tha 100 jest wyłączone a dioda jest 1 w karcie sieciowej tp link. Chyba że nie idzie to bo ma wejście lan wbudowane w tha 100?

• 526
  • 2211
  • 13

To wygląda na to, ze karta dostaje zasilanie z USB i się  komunikuje z LAN, ale TV Box nie negocjuje połączenia. Masz w menu opcje Ethernet? Jeżeli tak to jaki jest status? Może wyłączony? Włącz opcje programistyczne i sprawdź, czy nie masz tam opcji Ethernet USB / lub coś podobnego. Opcję programistyczne włączysz tak samo jak na telefonie.

• 1080
  • 3552
  • 0

@atlas_cudow  status w opcji Ethernet pisze że jest nie połączony nie pokazuje nawet IP. 

@atlas_cudow Dałem opcje programistyczne i dałem Ethernet przez USB ale on mi ją przestawia ciągle  i wraca do trybu ładowanie. 

• 526
  • 2211
  • 13

Najpierw podłącz kartę, potem włącz Ethernet. Nie rób tego odwrotnie. Jeżeli to już nie działa to, faktycznie twoje urządzenie nie wspiera takiego trybu. Generalnie sam w sobie system Android wspiera taki tryb bez problemu. Mam do czynienia z setkami różnych urządzeń opartych na Androidzie i tak naprawdę niewiele z nich ma takie problemy.

• 1080
  • 3552
  • 0

@atlas_cudow Podłączyłem kartę sieciową do usb i włączyłem Ethernet przez USB ale jak wejdę do menu głównego to przestawia na ładowanie gdy wejdę z powrotem na tryb programisty.