- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Fun box 6.0 + Thomson Tha 100 Smart tv Android
W ogóle nie miga dioda act?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow dioda w tej karcie sieciowej tp link miga ale nie nawiązuje połączenia w samym thomsonie tha 100
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A miga dioda. Nie masz włączonego przypadkiem wi-fi? Jeżeli tak to wyłącz wifi i chwilę poczekaj. Karta ma 2 diody? Zieloną i żółta?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow Wifi w tha 100 jest wyłączone a dioda jest 1 w karcie sieciowej tp link. Chyba że nie idzie to bo ma wejście lan wbudowane w tha 100?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To wygląda na to, ze karta dostaje zasilanie z USB i się komunikuje z LAN, ale TV Box nie negocjuje połączenia. Masz w menu opcje Ethernet? Jeżeli tak to jaki jest status? Może wyłączony? Włącz opcje programistyczne i sprawdź, czy nie masz tam opcji Ethernet USB / lub coś podobnego. Opcję programistyczne włączysz tak samo jak na telefonie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow status w opcji Ethernet pisze że jest nie połączony nie pokazuje nawet IP.
@atlas_cudow Dałem opcje programistyczne i dałem Ethernet przez USB ale on mi ją przestawia ciągle i wraca do trybu ładowanie.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najpierw podłącz kartę, potem włącz Ethernet. Nie rób tego odwrotnie. Jeżeli to już nie działa to, faktycznie twoje urządzenie nie wspiera takiego trybu. Generalnie sam w sobie system Android wspiera taki tryb bez problemu. Mam do czynienia z setkami różnych urządzeń opartych na Androidzie i tak naprawdę niewiele z nich ma takie problemy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow Podłączyłem kartę sieciową do usb i włączyłem Ethernet przez USB ale jak wejdę do menu głównego to przestawia na ładowanie gdy wejdę z powrotem na tryb programisty.
- « Poprzedni
- Następny »