Nie można wyświetlić tego widżeta.

Dekoder z twardym dyskiem

ROZWIĄZANE

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 5
  • 37
  • 0

Czy jest ? I czy można nabyć Dekoder z nagrywarką? chodzi mi z budowanym dyskiem twardym ?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 6573
  • 16446
  • 88

@Dro88n W ofercie Orange nigdy nie było, Dekodera z twardym dyskiem są, tylko z chmurą do Nagrywania i oglądania wstecz jedyny dekoder gdzie możesz sama kupić se dysk i podpiąć jest dekoder Samsung 4K icu. Dysk musi być w obsłudze USB 3.0. Nie wiem co box smart Android dekoder czy się da podłączyć dysk, niestety ciężko go nabyć, by przetestowa, pozdrawiam.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2107
  • 5923
  • 197

Nie ma. Jest Samsung ICU100 do którego możesz podpiąć własny dysk zewnętrzny. Dla pozostałych dekoderów jest usługa Multinagrywarki, czyli nagrywanie w chmurze, ale z ograniczeniami, nie obsługuje wszystkich kanałów telewizyjnych.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14152
  • 58201
  • 705

@Dro88n  a ja tylko dodam, że dekoder wypożyczasz, a nie kupujesz...

Dysk zaś do kupujesz we własnym zakresie. Warto o tym poczytać na tablicy, gdzie podpięty jest temat o dyskach...

• 6573
  • 16446
  • 88

@Dro88n W ofercie Orange nigdy nie było, Dekodera z twardym dyskiem są, tylko z chmurą do Nagrywania i oglądania wstecz jedyny dekoder gdzie możesz sama kupić se dysk i podpiąć jest dekoder Samsung 4K icu. Dysk musi być w obsłudze USB 3.0. Nie wiem co box smart Android dekoder czy się da podłączyć dysk, niestety ciężko go nabyć, by przetestowa, pozdrawiam.

• 14152
  • 58201
  • 705

@Citi2017  to nie tak do końca...

UHD88 miał kieszeń na dedykowany dysk, a do WHD80 można było również kupić dedykowany dysk od operatora.

Do tej pory mam takie dyski , choć już nie mam aktywnych usług...

• 6573
  • 16446
  • 88

@agat13  Ja to wiem i miałem UHD 88 i WHD 80, ale operator nigdy nie mógł mnie zaopatrzyć w ten dyski bo nie mieli tego na stanie kto miał szczęście to dostał dla tego  też o tym nie wspomniałem.🙃 i pytanie jest o wbudowany dysk te dyski były dołaczane. A takich dekoderów nie było 🙃

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 5
  • 37
  • 0

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.

• 14152
  • 58201
  • 705

@Citi2017  wbudowanych nigdy nie było, bo to podraża koszt dekodera, a rozwiązanie z kieszenią i dedykowanym było dobre...co do dostępności się nie zgadzam również do końca...na początku było pod dostatkiem... dopiero po wejscio nowszych dekoderów (ICU100) zaczęto dyski ograniczać w dostępie. Jedna wada, drogie były, ale sprawdzone i wymienialne